Hej,
Zainspirowany filmikami innych użytkowników postanowiłem też zrobić sobie fachową końcówkę z odnośnikami do kolejnych klipów. Tutaj efekt mojej wczorajszej pracy zgapiony z filmików z kanału GoPro.
Na sam filmik nie zwracajcie uwagi, chodzi mi tylko o końcówkę tak od 8:56.
Gdzie? Jupitersport Wrocław
Kiedy? 6.10.2013
Ustawienia kamery? 720p@100fps
Program użyty do edycji? Premiere Pro
Muzyka? Piłka do squasha Dunlop PRO (dwie kropki)
Jeszcze dodam, że w Premierze coś takiego się genialnie robi, bo możliwość zagnieżdżania sekwencji oraz importu projektów jest świetnie przemyślana. Mając już gotowy ten jeden template zmiana końcówki polega na podmianie dwóch tych sekwencji video-in-video, tekstów z ich opisem oraz ewentualnie video w tle. 10 minut roboty.
Niestety YT ma jeden duży fuckup. Nie ma możliwości podmiany istniejących filmów ani ich edycji, tzn. nie da się dodać takiej końcówki do filmów, które już są opublikowane. Można jedynie usunąć starą wersję filmu i wrzucić nową, co oczywiście oznacza, że traci się dotychczasowego linka, statystyki i komentarze. Ewentualnie można zostawić starą wersję i dorobić w niej adnotację z linkiem do nowej, co według mnie jest bez sensu, bo wtedy są dwa takie same filmy i niepotrzebne mnożenie bytów. Chyba, że znacie jakiś lepszy sposób, żeby to zrobić?
P.S. Ponoć na Vimeo nie ma problemu z podmianą istniejących filmów, ale nie wiem bo nie używam (a już widzę, dwa dobre powody, że warto)...
Do Admina: się zreflektowałem, że chyba lepsze miejsce dla tego posta to dział "Dyskusje ogólne o postprodukcji" ale już teraz nie mogę tego przenieść