Może i ktoś od nas wykorzystał tą płytkę z pudelka?
Jak ktoś ma jakiś patent to niech pisze, ja myślę , że można by to wykorzystać do zrobienia np. szelek
Napisano 17 luty 2013 - 12:11
Ja i cała ta moja twórczość ![]()
Napisano 18 luty 2013 - 11:32
Napisano 27 wrzesień 2013 - 22:21
Napisano 28 wrzesień 2013 - 13:13
Napisano 08 grudzień 2013 - 09:49
Kwadratowa płytka na której zamocowana jest kamera jest bardzo stabilna dlatego od samego początku była to dla mnie jedna z możliwości do jej wykożystania.
1.pomysł
Wykorzystałem to mocowanie na desce windsurfingowej jak na filmie widać ( http://kamerypov.pl/...j-żarnowieckie/ ). Pod podtawkę podłożyłem gąbkę ( średniej twardości, czarna, pochodzenie ? jakieś opakowanie chyba ) grubości ok. 5mm. Następnie znalezienie optymalnego miejsca na desce. Dziób deski wydawał mi się do tego celu najbardziej odpowiedni. Przykleiłem podtawkę taśmą klejącą ( tzw. pancerną, srebrno-szarą, trochę elastyczną ), duży atut tej taśmy, nie odkleja się w wodzie!
Super ważne !!!
Trzeba zamienić klapkę zamykającą na pełną wodoszczelną z gąbką ( specjalna do sportów wodnych ) dla zapewnienia szczelności, i gąbka dla pewności gdyby się jednak jakimś cudem od deski odczepiła i nie utonęła !!!
Jeszcze jedno, stosować jak najkrótsze ramię, żeby wykluczyć drgania do minimum !!!
2. pomysł
Mocowanie kamery w taki sam sposób na tylnym siedzeniu motocykla ( http://kamerypov.pl/...i-9-rgsx-1000r/ ), skierowanej do tyłu lub do przodu w zależności jakie ujęcia chcemy uzyskać. Tutaj jednak zastosowanie otwartej, standardowej klapki zamykającej kamerę jest bardziej wskazane. Zamknieta, pełna klapka powoduje bardzo nieprzyjemne buczenie, które niestety nie jest ładnym efektem !!! Zastosowanie klapki z otworami ma niestety też ujemne strony przy większych prędkościach ( co slychac na moim filmie ) ale nad rozwiązaniem tego problemu pracuje (info jak bedą efekty :cool: )!!!
I oczywiście jak najkrótsze ramie, żeby wykluczyć drgania do minimum ( z tego powodu sporo moich pierwszych nagrań nie nadaje się do wykorzystania :mad: )!!!
Zyczę powodzenia i Super Filmów ![]()
Napisano 22 grudzień 2013 - 15:40
Siema tutaj krótkie streszczenie moich szelek
mało instruktarzowy film ale...
Napisano 26 grudzień 2013 - 11:46
Ja kombinuję jak użyć tej podstawki do zamontowania gimbala i następnie do szelek.