Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Patent z mocowaniem z pudełka od kamerki :)

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 LeoDogg

LeoDogg

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 1014 postów
  • Miejscowość:Ciechanów
  • Kamera: GoPro 3 Black
  • Karta pamięci: Sandisk Extreme 32 GB

Napisano 17 luty 2013 - 12:11

Pozwolę sobie wrzucić linka z forum DH

Może i ktoś od nas wykorzystał tą płytkę z pudelka?
Jak ktoś ma jakiś patent to niech pisze, ja myślę , że można by to wykorzystać do zrobienia np. szelek :)

Ja i cała ta moja twórczość ;)

#2 GR235I3K

GR235I3K

Newbie

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18 luty 2013 - 11:32

Jeszcze nie wykorzystałem ale mam zamiar zrobić parę otworków na rogach i na kołki montażowe do ściany zamocować :mrgreen: Wiadomo przyssawka i 3m do betonu się nie nada ;)

#3 nobi

nobi

Użytkownik

• Użytkownik
    • 90 postów

Napisano 27 wrzesień 2013 - 22:21

Pewnie, że wykorzystałem i korzystam cały czas! Ta podstawka to pierwsze czego użyłem w samochodzie i nie tylko! Sprawdza się rewelacyjnie!

Mazda 6 2002-2007 ma taki schowek na środku deski rozdzielczej - idealnie pasuje podstawka z kamerką:
      [attachment=1]mazda1.jpg[/attachment]

Ford Mondeo 2007 postawione między kierownicą, a szybą:
      [attachment=0]croatia.jpg[/attachment]

Chętnie podpatrzę innych pomysłów, rozwiązań bo reszta to już tylko wyobraźnia.

Załączone pliki

• Załączony plik  mazda1.jpg   114,93 KB   148 Ilość pobrań
      • Załączony plik  croatia.jpg   103,91 KB   148 Ilość pobrań
      • Załączony plik  mazda1.jpg   114,93 KB   146 Ilość pobrań
      • Załączony plik  croatia.jpg   103,91 KB   145 Ilość pobrań

powolutku się ziemniaczki gotują...

#4 mistrzCK

mistrzCK

Ekspert

• Użytkownik
      • PipPip
      • 639 postów
      • Miejscowość:Kielce
      • Kamera: Hero2; 3+ Silver
      • Karta pamięci: Lexar32pl, GR.SDHCpro32

Napisano 28 wrzesień 2013 - 13:13

Trzymam jako płytkę pod slider.
      Pozdrawiam

#5 jackdriver13

jackdriver13

Newbie

• Użytkownik
      • 5 postów
      • Miejscowość:GPU
      • Kamera: GoPro Hero 3 Black
      • Karta pamięci: Sandisk,16GB(10),64GB(10)

Napisano 08 grudzień 2013 - 09:49

Kwadratowa płytka na której zamocowana jest kamera jest bardzo stabilna dlatego od samego początku była to dla mnie jedna z możliwości do jej wykożystania.

1.pomysł

Wykorzystałem to mocowanie na desce windsurfingowej jak na filmie widać ( http://kamerypov.pl/...j-żarnowieckie/ ). Pod podtawkę podłożyłem gąbkę ( średniej twardości, czarna, pochodzenie ? jakieś opakowanie chyba ) grubości ok. 5mm. Następnie znalezienie optymalnego miejsca na desce. Dziób deski wydawał mi się do tego celu najbardziej odpowiedni.  Przykleiłem podtawkę taśmą klejącą ( tzw. pancerną, srebrno-szarą, trochę elastyczną ), duży atut tej taśmy, nie odkleja się w wodzie!

Super ważne !!!

Trzeba zamienić klapkę zamykającą na pełną wodoszczelną z gąbką ( specjalna do sportów wodnych )  dla zapewnienia szczelności, i gąbka dla pewności gdyby się jednak jakimś cudem od deski odczepiła i nie utonęła !!!

Jeszcze jedno, stosować jak najkrótsze ramię, żeby wykluczyć drgania do minimum !!!

2. pomysł

Mocowanie kamery w taki sam sposób na tylnym siedzeniu motocykla ( http://kamerypov.pl/...i-9-rgsx-1000r/ ), skierowanej do tyłu lub do przodu w zależności jakie ujęcia chcemy uzyskać. Tutaj jednak zastosowanie otwartej, standardowej klapki zamykającej kamerę jest bardziej wskazane. Zamknieta, pełna klapka powoduje bardzo nieprzyjemne buczenie, które niestety nie jest ładnym efektem !!! Zastosowanie klapki z otworami ma niestety też ujemne strony przy większych prędkościach ( co slychac na moim filmie ) ale nad rozwiązaniem tego problemu pracuje (info jak bedą efekty :cool: )!!!

I oczywiście jak najkrótsze ramie, żeby wykluczyć drgania do minimum ( z tego powodu sporo moich pierwszych nagrań nie nadaje się do wykorzystania :mad: )!!!

Zyczę powodzenia i Super Filmów :mrgreen:

• Filonnet przyznał pochwałę

#6 skiper83

skiper83

Użytkownik

• Użytkownik
      • 135 postów
      • Miejscowość:Lubuskie
      • Kamera: GoPro 3 Silver + Phantom 2 vision
      • Karta pamięci: SanDisk 16GB (10)

Napisano 22 grudzień 2013 - 15:40

Siema tutaj krótkie streszczenie moich szelek :D mało instruktarzowy film ale...

#7 aser5

aser5

Newbie

• Użytkownik
      • 12 postów
      • Miejscowość:Kraków
      • Kamera: GoPro Hero 3
      • Karta pamięci: Sandisk 16GB (10)mickey

Napisano 26 grudzień 2013 - 11:46

Ja kombinuję jak użyć tej podstawki do zamontowania gimbala i następnie do szelek.

Wróć do Porady, triki, ulepszenia - wszystkie modele · Następny nieczytany temat →