Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Proszę o podstawową pomoc przy moim h3 BE

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 donfeelip

donfeelip

Newbie

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06 listopad 2013 - 16:07

Witam !
    Ostatnio zostałem szczęśliwym posiadaczem GoPro 3 Black Edition!
    Jestem z niej cholernie zadowolony, lecz muszę prosić Was o pomoc w podstawowych ustawieniach, itd... ponieważ jestem totalnym początkującym/amatorem tego sprzętu, a nie chce go używać bez jakiejkolwiek wiedzy.
    Oto moje pytania :

1] Jakie ustawienie kamery (takie podstawowe) do nagrywania zwykłych czynności i sytuacji dziennych, jakimi ustawieniami uzyskać najlepszy efekt?
    2] Jakie ustawienie zrobić aby nagrywać jak najlepszy obraz podczas : jazdy na nartach, rowerze, czy pływania na sprzęcie wodnym ?
    3] To samo tyczy się zdjęć, w jakim ustawieniu wychodzą one najlepiej ?
    4] Czy GoPro H3 BE ma funkcje "rybie oko"
    5] Co jeżeli mój laptop nie spełnia wymagań aby normalnie odtwarzać filmiki? Czy wystarczy zwykły movie converter aby zmniejszyć jakość?
    6] Jak długo może się ładować GoPro na USB 2.0 ?
    7] Czemu mojeGopro nie chce się włączyć, czy to wina baterii? Jak podłączę do ładowania to dioda led nie świeci się a chwile przed tym kamerak straaaasznie zamulała i wolno chodziła.
    Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje :)

#2 Guest__*

Guest__*
    • Guests

Napisano 06 listopad 2013 - 16:45

Wpierw poczytaj forum i przeczytaj regulamin, potem zadawaj pytania. Wszystko o co pytasz jest już na forum.

#3 xamil

xamil

Wyjadacz

• Użytkownik
    • PipPipPipPip
    • 186 postów
    • Kamera:
      GoPro3 White
    • Karta pamięci:
      SanDisk 16GB c.10

Napisano 06 listopad 2013 - 17:32

Tak jak wyżej, ale pomogę ;)

1. Zależy, gdyż do zwykłego nagrywania wystarczy 1080p/30FPS, ale jeżeli np. robisz jakieś triki, akrobacje to przydałoby się zwolnienie czyli 60FPS by stykło w 720p :)
    2. Wyżej opisałem
    3. -
    4. Przecież to GoPro, ale można kąt widzenia zmniejszyć, najwięcej ma 170*C kosztem silnego załamania obrazu - można to rybie oko zredukować w programie od GoPro od obróbki
    5. Laptop musiałby być słaby, także musiałbyś przekonwetować filmiki do mniejszej rozdzielczości na .avi
    6. Ciężko powiedzieć bo możesz ładować pustą baterie albo połowę także ładuj aż dioda zgaśnie albo jak na ekranie przestanie się pojawiać kreski na baterii
    7. Wymiij i włóż baterie - jedna z wad 3 - ścina się ;)

Wróć do GoPro Hero3 · Następny nieczytany temat →