Napisano 20 luty 2013 - 14:05
Napisano 20 luty 2013 - 14:11
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 20 luty 2013 - 14:14
Napisano 20 luty 2013 - 16:04
Napisano 28 luty 2013 - 01:28
Napisano 11 luty 2014 - 08:17
Odświeżam temat, gdyż u mnie pojawił się podobny problem.
Zakrzywiona naklejka pasuje do krzywizny kasku, ale mój kask ma dwa rzędy otworów wentylacyjnych co powoduje że powierzchnia nie jest jednostajna co za tym idzie, chcąc przykleić naklejkę tak jakby "na czole" kasku rogi naklejki są w powietrzu i nie stykają się z powierzchnią, czy może tak być, nie odpadnie to?
Mogę naklejkę dać na "czubek" kasku ale wtedy będę mógł kręcić tylko widok ogólny tego co przede mną, bo kierując kamerę w dół będzie widziała mój kask i tylko trochę tła...
Napisano 11 luty 2014 - 12:07
Hmm kurcze nie powinno odpaść ale chyba bym nie zaryzykował. A możesz podrzucić fotkę?
Napisano 11 luty 2014 - 12:25
No właśnie... Waham się czy to tak przykleić, boję się, że może odpaść :/
Jak wrócę z pracy wrzucę fotki jak to wygląda.
Napisano 11 luty 2014 - 12:45
Daj znać
Napisano 11 luty 2014 - 16:25
Wrzucam zdjęcia mojego kasku.
Na pierwszym ogólne zdjęcie kasku od przodu, zaznaczyłem na nim miejsca 1 i 2 gdzie potem przymierzałem naklejkę, brzegi i rogi niestety delikatnie odstają od powierzchni kasku. Na samym czole kasku też odpada bo ma takie wytłoczenie w tym miejscu.
Pytanie czy w miejscu 1 lub 2 będzie się to trzymać?
Napisano 11 luty 2014 - 17:39
Moim zdaniem nie powinno odpaść. Ewentualnie jak by dało się jeszcze zabezpieczyć kamerę sznurkiem zaczepiony czy przeciągniętym przez otwory w kasku? Choć nie wiem czy ktokolwiek praktykował takie rozwiązanie.
Napisano 11 luty 2014 - 17:43
Napisano 11 luty 2014 - 17:46
Spróbuję przykleić zamiennik, też właśnie myślałem o tym żeby dodatkowo ją zabezpieczyć jakimś sznurkiem/linką którą będę miał przywiązaną do kasku właśnie między tymi otorami, jak odpadnie to na pewno się nie straci
Napisano 11 luty 2014 - 17:50
Ja bym zaryzykował jak na to teraz patrze to nie powinno odpaść. Ale to tak jak pisze powyżej Robert twoje ryzyko twoja zabawa i tyle.
Napisano 11 luty 2014 - 17:52
Nie no jasne Samej bym jej tak tylko przyklejonej nie zostawił, zabezpieczę ją dodatkowo w razie wypadku. Dzięki za opinie
Napisano 20 luty 2014 - 07:24
W moim kasku też odstaje na rogach i to wszystkich czterech. Jeśli używasz oryginalnej taśmy 3M to wytrzyma, przynajmniej u mnie trzyma, a kask pracuje na styku woda powietrze. Skakałem do wody z tym kaskiem i kamerą z wysokości ok 4m, dodatkowo chlor (i niestety brak czasu na płukanie sprzętu) i jak na razie nic się nie dzieje. Trzyma jak na początku.
Spróbuj, tylko tak się dowiesz:)
Napisano 20 luty 2014 - 17:24
a ja zauważyłem że na tych chińskich zmienikach (nie wiem jak z oryginałami GP) są trzy rodzaje mocowań:
1-całkowicie płaskie
2-zakrzywione ale słabo tak że na płaskim elemencie przylepiec trzyma po bokach a środek nie przykleja się, słabo z miejscem na kask ;/
3-bardzo zakrzywione idealnie pasujące do kasków, dostałem takie mocowanie w zestawie z przedłużką ,,ARM" też tani zamiennik z allegro