Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

GoPro + helikopter

helikopter

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 lt99

lt99

Newbie

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Miejscowość:Kraków
  • Kamera: GoPro3
  • Karta pamięci: ?!

Napisano 02 grudzień 2013 - 12:59

Witam serdecznie :)

chciałabym kupić swojemu chłopakowi na prezent helikopter, do którego mógłby przymocować gopro, lecz niestety nie wiem, który helikopter wybrać. Modeli jest sporo ale obawiam się, że większość może mieć problem z udzwignięciem kamerki, a nawet jeśli to się uda boje się, że helikopter nie będzie płynnie latał z takim obciążeniem.

Czy ktoś z Was robił już jakieś eksperymenty z GoPro i tego typu zabawkami lub po prostu zna się na tym i jest w stanie wyrazić swoją opinię? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, gdyż chciałabym zrobić fajny prezent - wiem, że mój chłopak byłby bardzo szczęśliwy gdyby okazało się że rzeczywiście jest w stanie za pomocą takiego helikoptera nagrywać filmiki dlatego bardzo mi na tym zależy :)

Niestety ten oryginalny helikopter jak wiadomo jest dość drogi - ja chciałabym się zmieścić w 200- 300, maksymalnie 400 złotych, jeśli rzeczywiście będzie warto za dany model tyle zapłacić.

Sprzedawca, którego prosiłam o pomoc poradził mi modele Syma s33 oraz Syma s1 ale sam nie wyglądał na zbyt przekonanego :(

#2 misio6

misio6

Newbie

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 15:38

Witam serdecznie :)

chciałabym kupić swojemu chłopakowi na prezent helikopter, do którego mógłby przymocować gopro, lecz niestety nie wiem, który helikopter wybrać. Modeli jest sporo ale obawiam się, że większość może mieć problem z udzwignięciem kamerki, a nawet jeśli to się uda boje się, że helikopter nie będzie płynnie latał z takim obciążeniem.

Czy ktoś z Was robił już jakieś eksperymenty z GoPro i tego typu zabawkami lub po prostu zna się na tym i jest w stanie wyrazić swoją opinię? Będę bardzo wdzięczna za pomoc, gdyż chciałabym zrobić fajny prezent - wiem, że mój chłopak byłby bardzo szczęśliwy gdyby okazało się że rzeczywiście jest w stanie za pomocą takiego helikoptera nagrywać filmiki dlatego bardzo mi na tym zależy :)

Niestety ten oryginalny helikopter jak wiadomo jest dość drogi - ja chciałabym się zmieścić w 200- 300, maksymalnie 400 złotych, jeśli rzeczywiście będzie warto za dany model tyle zapłacić.

Sprzedawca, którego prosiłam o pomoc poradził mi modele Syma s33 oraz Syma s1 ale sam nie wyglądał na zbyt przekonanego :(

Witam .

Niestety 400 zł to zdecydowanie za mało , dodatkowo jeśli twój chłopak nie ma doświadczenia z RC Heli  to  poradzi sobie ewentualnie z DJI , no ale to już inne pieniądze .

Jest jeszcze MobiusCamera którą coś takiego jak Syma czy Biglama podniesie .

Pozdrawiam

#3 lt99

lt99

Newbie

• Użytkownik
    • 3 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 09:23

No cóż, szkoda :( ale dziękuję bardzo serdecznie za pomoc!!!

Pozdrawiam

#4 Bartq

Bartq

Administrator

• Admin
    • 350 postów
    • Miejscowość:Warszawa
    • Kamera: GoPro Hero 3 Black, Drift Ghost-S
    • Karta pamięci: 2x Samsung SDXC 64GB

Napisano 03 grudzień 2013 - 09:28

Nie przesadzajmy, GoPro bez obudowy waży jakieś 75g, jeśli poszukasz na YT, to znajdziesz wideo z przymocowanej kamery do Syma S033

Pytanie tylko, czy nie powinnaś od razu przygotować mocowania jeśli to ma być prezent pod GoPro.
    Kolejne pytanie, o ile to skróci czas lotu. Najlepiej jakbyś wróciła do tego gościa ze sklepu i zrobiła test z jakimś odważnikiem ~75g.

FORUM | |    |

#5 misio6

misio6

Newbie

• Użytkownik
    • 4 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 17:09

Nie przesadzajmy, GoPro bez obudowy waży jakieś 75g, jeśli poszukasz na YT, to znajdziesz wideo z przymocowanej kamery do Syma S033

Pytanie tylko, czy nie powinnaś od razu przygotować mocowania jeśli to ma być prezent pod GoPro.
      Kolejne pytanie, o ile to skróci czas lotu. Najlepiej jakbyś wróciła do tego gościa ze sklepu i zrobiła test z jakimś odważnikiem ~75g.

Tyle ile widać na filmie :)  czas lotu 30 s

#6 marcinmos

marcinmos

Newbie

• Użytkownik
      • 5 postów
      • Miejscowość:Wrocław
      • Kamera: Gopro Hero 3+
      • Karta pamięci: 32GB sandisk class 10

Napisano 04 grudzień 2013 - 08:23

Moim skromnym zdaniem, to może być nietrafiony prezent. Helikopter za 300 ma nosić kamerę za 1500. Jak zamontuje Gopro bez obudowy to chwila moment i będzie po gopro.
      Do tego dochodzi stabilizacja obrazu, czyli jej brak, no i słaba możliwość konfiguracji aparatury więc filmy nie będą nadawać się do niczego.
      Po drugie wiem z własnego doświadczenia, że takie helikoptery (w tej cenie) to są jednorazowe zabawki. Miałem ich z pięć i nie przetrwały tygodnia (kupowałem dzieciom/chłopakom w ramach niespełnionych dziecięcych marzeń).
      Kupić można, niech sobie polata i się pobawi, a czy pokręcić można to się okaże. Jak widać na powyższym filmie, szału nie ma,

#7 lt99

lt99

Newbie

• Użytkownik
      • 3 postów

Napisano 04 grudzień 2013 - 10:56

Świetnie! Bardzo serdecznie dziękuję za pomoc!! :) Pozdrawiam

#8 aser5

aser5

Newbie

• Użytkownik
      • 12 postów
      • Kamera: GoPro Hero 3
      • Karta pamięci: Sandisk 16GB (10)mickey

Napisano 26 grudzień 2013 - 11:27

Ja też odradzam takiej kombinacji, bo jak napisał kol.marcinmos chwila nieuwagi i będzie po kamerze.

Pozatym kręcenie filmu bez gimbala to strata czasu bo oglądanie "skaczących" ujęć nudzi się po kilku

minutach.Jeśli już koniecznie chcecie coś "pokręcić" to radzę kupić tanią kamerkę np. Fly Cam One,

lub podobną i z nią spróbować swoich sił.

Pozdrawiam.

Wróć do Porady, triki, ulepszenia - wszystkie modele · Następny nieczytany temat →