Tak jak w temacie. Nowiutka kamera GP3B nagrywa filmy bez dźwięku. Jest sprowadzona z USA więc może trzeba coś tam przestawić w systemie audio tak jak video ntsc/pal? HELP!
Napisano 05 grudzień 2013 - 20:12
Tak jak w temacie. Nowiutka kamera GP3B nagrywa filmy bez dźwięku. Jest sprowadzona z USA więc może trzeba coś tam przestawić w systemie audio tak jak video ntsc/pal? HELP!
Napisano 05 grudzień 2013 - 21:28
NTSC/PAL nic nie ma do dźwięku. NTSC jest systemem analogowej tv dla stanów a my w europie pal.
Nagrywałeś w obudowie czy bez ??
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 05 grudzień 2013 - 22:12
A może kwestia kodeków w komputerze. Tez miałem z tym problem na początku, ale po zainstalowaniu nowych kodeków i zmianie oprogramowania okazało się, że to nie wina kamery
Napisano 06 grudzień 2013 - 07:10
Nagrywałem z i bez obudowy (zaznaczę, że wcześniej w wakacje korzystałem GP3B zakupionej w Polskim salonie i nie było problemu). Co do kodeków to sprawdziłem Go na trzech komputerach (WIN7, WIN8) oraz na TV i kinie domowym - wszędzie bez dźwięku. Mam podejrzenia, że kamera jest walnięta.
Napisano 06 grudzień 2013 - 07:22
Jesli kamera była kupiona w USA to pisz problem kontaktując się z suportem GoPro - kontakt masz na stronie gopro.com
Napisano 06 grudzień 2013 - 12:56
Robiłeś aktualizację? może to kwestia oprogramowania.
Napisano 12 grudzień 2013 - 10:29
Zrobiłem generalnie wszystko, czyli restart, aktualizacja, wymiana kart itd. - niestety trafiłem na jedną na milion kamer która jest uszkodzona. Na szczęście koleś od którego ją kupiłem zwrócił kasę i zabrał GoPro więc problem zniknął.