Hej. Jakiego programu używacie do odzyskiwania uszkodzonych plików z gopro?
Napisano 16 grudzień 2013 - 12:30
Hej. Jakiego programu używacie do odzyskiwania uszkodzonych plików z gopro?
Napisano 16 grudzień 2013 - 12:44
Ciężko poszukać ??
http://kamerypov.pl/...zonej-karty-sd/
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Napisano 16 grudzień 2013 - 12:46
Jakiegokolwiek najlepiej firmowanego przez producenta twojej karty pamięci. Jest jeszcze taka sprawa uszkodzony czy utraconych danych?
Napisano 16 grudzień 2013 - 15:12
Pliki sa na karcie ale nie można ich odtworzyc bo zostały uszkodzone. Jest to chyba jedna z głównych wad technicznych kamer gopro. Miałem to zarówno w GP3 silver jak i teraz w GP3+silver. Obecnie mam juz trzy sesje gdzie 100% materiału który został nagrany jest uszkodzony. Dotyczy to filmów jak i zdjęć. Wspólna cechą jest tu ze przed kazdym nagraniem kamera była przewozona w samochodzie gdzie leżąc w schowku była poddana wstrzasom. Zresztą po wygooglowaniu problemu widać, że mase ludzi spotyka problem uszkodzonych plików
Przy okazji w gp3+ po nagraniu się pliku uszkodzonego pojawia się ikona motocykla ze znakiem plus która sygnalizuje owy bład po czym nalezy nacisnąć dowolny przycisk w celu samoczynnej naprawy błędu. Niestety po wykonaniu tego nic się nie naprawia...
Napisano 16 grudzień 2013 - 15:23
Zdaje mi się że chyba ktoś pisał o tym kiedyś na forum! W każdym razie a co z zabezpieczeniem kamery przeciw wstrząsom?(tzn. zawiniłeś ją w coś by się nie poobijała) A jaką masz kartę?
Napisano 16 grudzień 2013 - 15:39
ScanDisk dokładnie taka
Nie przyszło mi do głowy by kamerę do sportów ekstremalnych zabezpieczyć przed wstrzasami. No coż teraz przed właściwym nagraniem najlepiej wyjąć karte i ponownie ją włożyć cos jak taki "reset" ale te trzy sesje musze odzyskac bo sa zbyt cenne..
Napisano 16 grudzień 2013 - 19:28
Bardziej nikomu nie przyszło by do głowy że coś takiego jak twój opisany przypadek może się wydarzyć. Ale jednak! Daj znać w ogóle czy dało się coś odzyskać ja kiedyś odzyskiwałem pliki bez skutkowo. Jeżeli masz kartę sandiska postaraj się ją odzyskać programem sandiska. Generalnie program jest za free trzeba było go jakiś myskiem tylko ściągnąć ze strony producenta. Kiedyś go chyba ściągnąłem ale to tyle w całym temacie.
Napisano 16 grudzień 2013 - 20:10
Napisano 24 grudzień 2013 - 11:16
Zainstalowałem ten program ale nie wiem gdzie doszukac sie dwóch plikow ktore nalezy skopiowac do nowego katalogu....
Kupiłem nowa karte SanDisk Extreme i w końcu wszystko jest perfekt. video, zdjecia wszystko w 100% zapisane. Zadnych pustych plików, uszkodzonych czy znikajacych. Kamera sie w koncu sama nie wyłancza wszystko jak należy!
Napisano 24 grudzień 2013 - 13:03
Z jakiej karty korzystałeś poprzednio?
Napisano 26 grudzień 2013 - 11:38