Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

gopro Black 3+ czy gopro Silver 3 czy warto przepłacac

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bartas

Bartas

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Miejscowość:Olsztyn
  • Kamera: Black Edition 3+
  • Karta pamięci: SONY 32GB

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:42

Witam

Jestem przed zakupem kamery gopro

Na dzień dzisiejszy rozważam zakup Gopro Silver 3 lub Gopro Black 3+.

Na pierwszy rzut oka pytanie jest banalne i nie na miejscu bo każdy by wybrał Black 3+............ale czy jest sens płacic 500 zł więcej za Black Edition????

Obejrzałem wiele filmów na YouTube i co porówanie to różne wnioski. Już trochę ogłupiałem.

Nie zależy mi na pilocie który jest przy Black.

Będe używał kamerki głownie na motorze troche przy drifcie oraz chciałbym dokupic do niej ekran LCD aby zrobic z niej kamerę do zabawy z córką w wodzie itp.

P.S. jak to jest z tymi ekranami LCD i obudowami bo podobno od starszych wersji nie pasują

Z góry dziękuję za wyrozumiałośc i konkretne odpowiedzi

#2 Cyga

Cyga

Użytkownik

• Użytkownik
  • 140 postów
  • Miejscowość:Częstochowa
  • Kamera: Hero 3 Black edition
  • Karta pamięci: Samsung 64GB (10) microSDXC

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:47

Z filmików porównujących silver3+ i black3+ wynika, że silver3+ ma lepszy obraz. Jest wiele tematów poświęconych temu nawet w tym dziale i sam musisz ocenić bo czym więcej będziesz miał informacji od nas forumowiczów  tym większy mętlik. Kupując LCD  kieruj się tym aby kupić do hero 3+ gdyż tam są inne drzwiczki niż w hero 3. Oczywiście kupując LCD dostajesz drzwiczki. Tutaj masz ten konkretny produkt którego szukasz  podałem to tylko dla informacji bo kupisz to taniej w PL bądź na ebay.

#3 Bartas

Bartas

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19 grudzień 2013 - 20:53

Tak kolego ale tu wchodzi w grę Silver 3 ( bez plusa ) z Black 3+ ............................ no i oczywiście 500 zł różnicy!!! nie jestem filmowcem a tylko amatorem i będe używał do swoich prywatnych celów.

A już takim nawiasem proszę o podpowiedź co do karty pamięci......jaką wybrac ?

#4 Cyga

Cyga

Użytkownik

• Użytkownik
  • 140 postów
  • Miejscowość:Częstochowa
  • Kamera: Hero 3 Black edition
  • Karta pamięci: Samsung 64GB (10) microSDXC

Napisano 19 grudzień 2013 - 21:11

Sorry, źle przeczytałem, mój błąd. Jeśli pilot jest Ci zbędny to wydaje mi się, że silver 3+. Ja też zastanawiałem się nad 3 lub 3+ i wybrałem ostateczne 3 BE gdyż uznałem, że za 500zł 3+ daje za mało względem 3 żeby je kupić.Polecam  kartę  ja ją mam i jestem bardzo zadowolony(testy na forum są tej karty,cenowo też dobrze wygląda jest sprawdzona więc 100%, że się nie zawiedziesz na niej), z sandiskiem są problemy więc odradzam a samsung teraz robi dobre karty. Wracając do samej kamery mówisz, że głównie będziesz jej używać na motorze, w takim razie może 3+ ze względu na trochę mniejszą obudowę co za tym idzie minimalnie lżejszą. 

#5 adrianpop16

adrianpop16

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPip
  • 374 postów
  • Miejscowość:Bystrzyca Kłodzka
  • Kamera: GoPro Hero 3+ Black
  • Karta pamięci: Sandisk Extreme 32 GB

Napisano 19 grudzień 2013 - 21:55

Skąd taki rozstrzał?? Skoro stać by Cię było na Blacka 3+ to tym bardziej na Silver 3+, który jest idealny dla Ciebie.

beznazwy-1q8y6q.jpg

Mój sprzęt:
| Laptop Y580 - i7 3610QM / GTX 660M / Matryca HD / 1000 GB HDD 5400 rpm / 4 GB ram / Windows 7 Home Premium 64-bit
| Smartfon - Xperia U

#6 Michal

Michal

I'm a Pro!

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 2334 postów
  • Miejscowość:Polska
  • Kamera: Hero 3 Silver
  • Karta pamięci: SanDisk Ultra 16GB (10)

Napisano 20 grudzień 2013 - 07:04

Zapytam tak - a będziesz używał Protune?

#7 Bartas

Bartas

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 22 grudzień 2013 - 15:08

Witam.

Wybór padł jednak na Black 3+ :-P  Dziękuję za podpowiedzi.

Wróć do Porady, triki, ulepszenia - wszystkie modele · Następny nieczytany temat →