Forum KameryPOV.pl używa cookies. Przeczytaj Politykę prywatności aby dowiedzieć się więcej. Korzystając z forum akceptujesz zapisywanie ciasteczek na swoim komputerze. [Zamknij]
Siemka, mam pewien problem, gdy nakręcę film kolory są normalne, ale po dodaniu go do SV film dostaje bardzo żywych kolorów.. Nie wiem czemu, szukałem jakichś opcji , może mam coś zaznaczone, ale nic nie znalazłem...
Przy okazji dobry film przetestuj mocowanie kamerki w innych miejscach Jutro Ci coś poszukam a propos kolorów. Jeszcze prócz korekty kolorów zawsze podostrz film. Daje to czasem ciekawe efekty.
Przy okazji dobry film przetestuj mocowanie kamerki w innych miejscach Jutro Ci coś poszukam a propos kolorów. Jeszcze prócz korekty kolorów zawsze podostrz film. Daje to czasem ciekawe efekty.
No właśnie teraz kombinuje z mocowaniami, teraz użyłem paska na zatrzask i zamocowałem na półce kierownicy, jeszcze mam mocowanie na rure (roll bar), ogólnie to jak wpadnie trochę pieniędzy to kupuje części do gopro, to głupie...
Co do filmu, fakt, czasami daje to fajny efekt, jak np. jechałem w jesień i na ulicach było tak fajnie, złoto.... Mimo wszystko to w większości przypadków przeszkadza...
problem znany uzytkownikom vegasa ale nie ma konkretnego rozwiazania. jedyni radza sobie zmniejszajac kontrast filmu. niestety metoda prob i bledow.
edit: sprobuj wyrenderowac film do innego formatu. moze to wina jakiegos kodeka?
edit2: sprobuj uzyc filtra Secondary Color Corrector i wybierz profil Computer RGB to Studio RGB
Co renderowania w innym formacie, kolory są już wyostrzone przy obrabianiu filmu, także wątpie, że to pomoże... :/
Co do drugiego sposobu, muszę spróbować
@edit, znalazłem gdzieś to video output FX, jest trochę lepiej, ale kolory nadal nie są nie takie jak w oryginale...
Znalazłem jeszcze coś takiego ;d
Problem rozwiązany!!!! Kliknąłem Properties, Viev transform off (wcześniej było Acces RRT sRGB)
Bo wyrenderowaniu jest piękny czysty obraz. Dzięki wszystkim za chęci