Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Val Di Sole 2013

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartass86

bartass86

Użytkownik

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Miejscowość:Racibórz / Wrocław
  • Kamera:
    SAC HDR-AS15
  • Karta pamięci:
    Sandisk 32GB

Napisano 06 luty 2014 - 16:54

Witam,

zamieszczam pierwszy swój filmik z wyjazdu, kręcony SAC HDR-AS15, w grudniu 2013, w Val Di Sole.

• Michal przyznał pochwałę

#2 Darro

Darro

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 148 postów
  • Miejscowość:Warszawa
  • Kamera:
    Hero 3 Black
  • Karta pamięci:
    2 x Sandisk Ultra 64GB (10)

Napisano 06 luty 2014 - 17:04

Na nartkach ciut pojeździliście... Film dość długi ale obejrzałem do końca, ciekawy byłem proporcji imprezy do narciarstwa.

Chyba wyjazd udany?

#3 bartass86

bartass86

Użytkownik

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Kamera:
    SAC HDR-AS15
  • Karta pamięci:
    Sandisk 32GB

Napisano 07 luty 2014 - 08:42

Na nartkach ciut pojeździliście... Film dość długi ale obejrzałem do końca, ciekawy byłem proporcji imprezy do narciarstwa.

Chyba wyjazd udany?

Pojeździć pojeździliśmy dość dużo, lecz były to pierwsze moje stacia z kamerą i z pierwszych dwóch dni mam malo materiału - kamera zbyt nikso ustawiona w zasadzie krecila moje narty, stąd nie ma za wiele ujęć z ładną pogodą, zreszta samych ujęć z nart tez dzięki temu nie za wiele - no ale cóż na następny wyjazd już będę wiedział co i jak ma być ustawione :-P Dość spora ilość "imprezy" z racji tego ze miałem "od A do Z" nagrane dwie.. Ogólnie wyjazd bardzo udany, atrakcyjna cena, fakt taki ze to przed sezonem i czynnych było ok. 70-80% tras, ale i tak było gdzie pojeździć, a jak widać imprezy były dość mocne... ciut za mocne  :twisted: 

#4 Kisiel

Kisiel

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
  • Kamera:
    GoPro HERO3 Black
  • Karta pamięci:
    SanDisk 64GB (10)

Napisano 11 luty 2014 - 10:24

Świetne są te ujęcia ze słońcem, ładnie zbalansowane kolory, biały snieg! Imprezy dobrze zmontowałeś, ale jak dla mnie za dużo - tu spokojnie mógłbys skrócić, ale rozumiem, że to trudna decyzja, którą pannę wyciąć, którą zostawić, potem fochy, same problemy, wszystko rozumiem... ;) Staraj się trzymać stabilnie kamerę, bo trzęsie jak cholera. I nie wszystkie przejścia musisz robić przez blura czy tam dissolva. Podoba mi się plansza tytułowa (ta z początku i końca). Dobra robota ogólnie! :D

#5 Michal

Michal

I'm a Pro!

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2012 postów
  • Miejscowość:L-k
  • Kamera:
    Hero 3 Silver
  • Karta pamięci:
    SanDisk Ultra 16GB (10)

Napisano 11 luty 2014 - 11:40

A jak oceniasz kamerkę? Jakieś wrażenie z użytkowania na takim wypadzie itp?
Rejestruj nie filmy lecz emocje

#6 kapecio

kapecio

Użytkownik

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 11 luty 2014 - 21:12

Wszystko fajnie, fajnie, ale wydaję mi się że trochę przydługie 😜 . Po drugie, zauważyłem, że używałeś dużo przyspieszeń filmu, aby był on bardziej dynamiczny, dało się odczuć to , że robione to było na siłę. No i brakuje takich epickich ujęć ze słoneczkiem w tle, ale to już nie twoja wina . Ogólnie filmik bardzo przyjemny i muzyka fajnie spasowana ! :)

#7 bartass86

bartass86

Użytkownik

• Użytkownik
    • 9 postów
    • Kamera:
      SAC HDR-AS15
    • Karta pamięci:
      Sandisk 32GB

Napisano 18 luty 2014 - 21:23

Świetne są te ujęcia ze słońcem, ładnie zbalansowane kolory, biały snieg! Imprezy dobrze zmontowałeś, ale jak dla mnie za dużo - tu spokojnie mógłbys skrócić, ale rozumiem, że to trudna decyzja, którą pannę wyciąć, którą zostawić, potem fochy, same problemy, wszystko rozumiem... ;) Staraj się trzymać stabilnie kamerę, bo trzęsie jak cholera. I nie wszystkie przejścia musisz robić przez blura czy tam dissolva. Podoba mi się plansza tytułowa (ta z początku i końca). Dobra robota ogólnie! :D

Co do pogody to niestety sam pierdzielilem, pierwsze trzy dni pelnej lampy bawilem sie w dobre ustawienie kamery - niestety nie wyszlo to najlepiej wiec, jest tylko kilka chwil z fajnym sloncem - ale nastepnym razem juz bede wszystko wiedzial jak ma byc ustawiona :) Ogolnie jest to moj 2 film ktory motowalem - poki co to zaczynam ten teamt ogarniac :) mysle ze z biegiem czasu - czyli ze zdobyta praktyka bedzie tylko lepiej... faktem jest rowniez ze trzesie jak cholera - generalnie problemem byla za duza ilosc alko co wplywalo negatywnie na stabilnosc i dloni i calego ciala :) 

A jak oceniasz kamerkę? Jakieś wrażenie z użytkowania na takim wypadzie itp?

Po wypadzie i intensywnym uzytkowaniu kamierki - coz jestem mega zadowolony, w pieknej pogodzie kreci swietnie - kolory jak dla mnie sa przezajebiste - choc ostatnio kots stwierdzil ze chyba podkoloryzowane bylo czesc ujec w sloncu - cos tak poprostu nagrywa, przy slabszym oswietleniu - np. pokoje, zachmurzenie - jakosc spada owszem wszystko jest widoczne ale daje rade! "fragment" imprezy z filmu udowadnia ze da sie tez krecic w tego tupu pomieszzeniach - ale tu juz zdecydowanie jest to fil "na mus" - ziarnistosc etc. Jakosc dzwieku w obudowie jest wmiare ok - moze nie powala ale zdecydowanie slychac dialogi i to tnie tylko te njablizsze, jedynie co jest uciazliwe przy tego typu scenach to trzaski pojawiajace sie w trakcie ruchu kamera - minimalne drgania w obudowie ktore sa slyszalne. Podusmowujac - swietna kamera, do aquaparku, w morze, w sloneczne dni, przyjemna w pomieszczeniach ale slabo spisujaca sie w slabym osiwetleniu - czyli typowy POV :) jak dla mnie jakosc/ceny mega - zwlaszcza ze juz prawie rok temu kupielm ja w promo za 180 ojro :)

Wszystko fajnie, fajnie, ale wydaję mi się że trochę przydługie 😜 . Po drugie, zauważyłem, że używałeś dużo przyspieszeń filmu, aby był on bardziej dynamiczny, dało się odczuć to , że robione to było na siłę. No i brakuje takich epickich ujęć ze słoneczkiem w tle, ale to już nie twoja wina . Ogólnie filmik bardzo przyjemny i muzyka fajnie spasowana !

Owszem filmik w pierwszym zalozeniu mial miec ok 4 minuty jednak zmienial sie koncepcja - panny birace wnim udzial troche mi suszyly glowe ze tej za malo, tej za duzo, wrzuc to czy tamto heh i tak sie to wydluzylo... jest troche przyspieszen, troche zwolnien - moze za bardzo sie tym "jaralem" w trakcie skladania - dzieki za mile slowa odnoszace sie do spasowania :) 

Wróć do Sporty zimowe · Następny nieczytany temat →