Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Kamera nie reaguje

19 odpowiedzi w tym temacie

#1 mocwiatru

mocwiatru

Newbie

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miejscowość:Świdnica
  • Kamera:
    hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    64GB (10

Napisano 14 luty 2014 - 09:27

Cześć, wczoraj zakupiłem Hero 3+. Problem jest tego typu, że kameria normalnie, fajnie działa. Po kilku minutach spowrotem chcę ją włączyć i nie reaguje, ani diody, ani dźwięku. Po jakimś czasie (~15min) włącza się normalnie, później znów nie. Pomaga wyjęcie baterii, wtedy uruchamia się za pierwszym razem, tak w kółko. Aktualizacje systemu już zrobiłem, macie jakiś pomysł co może jej jeszcze pomóc przed odesłaniem?

#2 leszeg

leszeg

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 87 postów
  • Miejscowość:Sandomierz
  • Kamera:
    Gopro hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    32 GB SanDisk i 32 Gb Kingston

Napisano 14 luty 2014 - 20:21

szybsze odesłanie  :roll:  :wink:

#3 ksz

ksz

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Miejscowość:Strumień
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ BE
  • Karta pamięci:
    Toshiba 32 ( U )

Napisano 14 luty 2014 - 22:10

kolego miałem podobny problem , kamere odesłałem na serwis bo już miałem ochotę ją potraktować przez okno :)

#4 guru

guru

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 114 postów
  • Miejscowość:Wrocław / Lublin
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ Black
  • Karta pamięci:
    Samsung Pro 64GB (10)

Napisano 15 luty 2014 - 21:24

Czy tylko na tym forum są same wadliwe przypadki, czy faktycznie co druga kamera ma jakąś wadę? Bo to coraz gorzej zaczyna wyglądać....

Korzystaj z Dropboxa aby przechowywać swoje zdjęcia i filmy. Z mojego linku dostaniesz 500MB więcej na start ;)

#5 leszeg

leszeg

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 87 postów
  • Kamera:
    Gopro hero 3+ black
  • Karta pamięci:

Napisano 16 luty 2014 - 15:56

przecież o dobrych nie ma co pisać :)

#6 ksz

ksz

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ BE
  • Karta pamięci:
    Toshiba 32 ( U )

Napisano 16 luty 2014 - 19:43

Czy tylko na tym forum są same wadliwe przypadki, czy faktycznie co druga kamera ma jakąś wadę? Bo to coraz gorzej zaczyna wyglądać....

z tego co da sie zauważyć do GP3+ tak jak kolega wspomniał co druga wadliwa , może to jest lekko przesadzone ale mniej więcej chodzi o to że dużo jest tzw "bubli"
Widocznie takich sprzętów jak GP2 już nie będzie nam dane użytkować jeśli chodzi o awaryjność oczywiście ;)

#7 Unik

Unik

Użytkownik

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Miejscowość:Krakow
  • Kamera:
    hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    16gb Samsung

Napisano 17 luty 2014 - 08:17

Cześć, wczoraj zakupiłem Hero 3+. Problem jest tego typu, że kameria normalnie, fajnie działa. Po kilku minutach spowrotem chcę ją włączyć i nie reaguje, ani diody, ani dźwięku. Po jakimś czasie (~15min) włącza się normalnie, później znów nie. Pomaga wyjęcie baterii, wtedy uruchamia się za pierwszym razem, tak w kółko. Aktualizacje systemu już zrobiłem, macie jakiś pomysł co może jej jeszcze pomóc przed odesłaniem?

Witam, kupilem w sobote Hero3+ black  naladowalem baterie i juz myslalem ze bede mogl sie bawic.. I tu nastapil problem, nie moglem wlaczyc kamery, musialem wyciagnac baterie (zeby przycisk on zaczal dzialac).
Po takim restarcie z bateria, kamera wlacza sie i wylacz za pomoca przycisku. Takie rozwiazanie dziala tylko przez chwile. Po paru minutach problem sie powtarza.
Jesli nie pada to ostatecznie moglbym wyciagac baterie, ale np plywajac w jeziorze nie wyobrazam sobie otwierania wodoszczelnej obudowy, wyciagania bateri itd. (podczas plywania)
Wielu z Was ma taka kamere dlatego prosze o pomoc moze spotkaliscie sie z tym problemem.

#8 ksz

ksz

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ BE
  • Karta pamięci:
    Toshiba 32 ( U )

Napisano 17 luty 2014 - 14:52

Witam, kupilem w sobote Hero3+ black  naladowalem baterie i juz myslalem ze bede mogl sie bawic.. I tu nastapil problem, nie moglem wlaczyc kamery, musialem wyciagnac baterie (zeby przycisk on zaczal dzialac).
Po takim restarcie z bateria, kamera wlacza sie i wylacz za pomoca przycisku. Takie rozwiazanie dziala tylko przez chwile. Po paru minutach problem sie powtarza.
Jesli nie pada to ostatecznie moglbym wyciagac baterie, ale np plywajac w jeziorze nie wyobrazam sobie otwierania wodoszczelnej obudowy, wyciagania bateri itd. (podczas plywania)
Wielu z Was ma taka kamere dlatego prosze o pomoc moze spotkaliscie sie z tym problemem.

widzę że problem coraz częściej sie powtarza , miałem to samo odesłałem do serwisu. Z racji iż kupowałem GP z USA trwa to nieco dłużej niż te z europejskiej dystrybucji.
Nie czekaj na nic tylko reklamuj sprzęt!!!

#9 Unik

Unik

Użytkownik

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Kamera:
    hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    16gb Samsung

Napisano 17 luty 2014 - 16:24

Oddalem do sklepu  chcieli ja wyslac do serwisu, ale powiedzialem zeby mi dali nowke sztuke albo pieniadze probowali mi wcisnac silver z racji ze juz nie mieli black powiedzialem ze wole jednak pieniadze. Wzialem pieniadze zastanawiam sie teraz czy kupic poraz drugi hero 3+ black. W sumie moge sprubowac w innym sklepie jak nie bedzie w 100% sprawna to znowu oddac i wziasc pieniadze

#10 cray

cray

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 17 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera:
    GoPro Hero3+ Black Edition
  • Karta pamięci:
    SanDisk Extreme, 64GB, (10)

Napisano 17 luty 2014 - 17:23

Jak to wszystko czytam, to już się boję o moje Hero3+BE, które dopiero jest w drodze do mnie z USA. ;/

A przy okazji witam wszystkich, to mój pierwszy post. :)

#11 Unik

Unik

Użytkownik

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Kamera:
    hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    16gb Samsung

Napisano 17 luty 2014 - 18:29

bedzie dobrze mysle ze juz wykorzystalismy tutaj wszyscy  limit niesprawnych kamer :) tak wiec Twoja powinna byc ok :)

#12 ksz

ksz

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ BE
  • Karta pamięci:
    Toshiba 32 ( U )

Napisano 17 luty 2014 - 19:24

Ja kupiłem 2szt z USA
Jedna padła i czekam już ze 2 tyg. i pewnie jeszcze drugie tyle będę czekał na wymianę. Szkoda że sprzęt za tyle kasy, który ma cieszyć jednak coraz częściej zawodzi. Mimo wszystko życzę wszystkim tu jak najmniej wadliwych sztuk :)

#13 Sebastian

Sebastian

I'm a Pro!

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 873 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera:
    3BE/3BE+
  • Karta pamięci:
    16/32/64

Napisano 17 luty 2014 - 19:41

Ksz nie wiem gdzie ty ta reklamacje załatwiasz. Wymieniałem trzy razy i zawsze do 5 dni miałem nowa z prezentem. Najdłużej trwało wysłanie do Holandii

Best regards

Sebastian

Pozdrawiam

Sebastian

#14 ksz

ksz

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ BE
  • Karta pamięci:
    Toshiba 32 ( U )

Napisano 17 luty 2014 - 22:48

Sebastian być może Ty masz bezpośrednio paragon lub fvat, ja natomiast mam potwierdzenie zakupu / umowe od gościa który mi ją sprowadził z USA i reklamacja polega na tym że ja mu odsyłam a on dalej ją reklamuje może stąd to tyle trwa. Oczywiście kupując kamery wiedziałem jak wygląda ew. reklamacja itp ale nie spodziewałem się takiego psikusa że akurat kamera nawali i będę musiał reklamować. 

#15 kociu8422

kociu8422

Member

• Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
  • Miejscowość:szczecin
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    San Disk extre,e 16GB

Napisano 18 luty 2014 - 20:31

Witam też mam 3+ na razie działa mi dobrze. Były przypadki że się psuły w późniejszym terminie. Czy tylko dotyczy to nowych. Po wymianie już wszystko gra?

#16 leszeg

leszeg

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 87 postów
  • Kamera:
    Gopro hero 3+ black
  • Karta pamięci:

Napisano 19 luty 2014 - 17:33

coraz bardziej żałuję ,że swoją wysłałem do Freewaya z powodu nieostrości zdjęć.Działała bez problemów.Jak dostane nową i bubla? Znowu czekanie? 10 lutego dotarła do serwisu i cisza.Ciekawe czy mnie wytrzymają 21 dni.

#17 guru

guru

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 114 postów
  • Miejscowość:Wrocław / Lublin
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ Black
  • Karta pamięci:
    Samsung Pro 64GB (10)

Napisano 19 luty 2014 - 18:48

coraz bardziej żałuję ,że swoją wysłałem do Freewaya z powodu nieostrości zdjęć.Działała bez problemów.Jak dostane nową i bubla? Znowu czekanie? 10 lutego dotarła do serwisu i cisza.Ciekawe czy mnie wytrzymają 21 dni.

Wyślij do nich maila z zapytaniem, może już odesłali z powrotem :)

Korzystaj z Dropboxa aby przechowywać swoje zdjęcia i filmy. Z mojego linku dostaniesz 500MB więcej na start ;)

#18 leszeg

leszeg

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 87 postów
  • Kamera:
    Gopro hero 3+ black
  • Karta pamięci:

Napisano 19 luty 2014 - 18:54

jeszcze poczekam,na naprawę mają chyba 21 dni. Kiedyś po reklamacji GP 2 dostałem bonus -sylikon i obudowę wodoszczelną. Teraz liczę przynajmniej na sprawną  :roll: ,juz nie musi mieć ostrych zdjęć  :mrgreen:

#19 mikagosz

mikagosz

Użytkownik

• Użytkownik
  • 5 postów
  • Miejscowość:Tarnobrzeg
  • Kamera:
    GoPro Hero 3 Black
  • Karta pamięci:
    Sandisk 32GB Ultra

Napisano 20 luty 2014 - 10:10

Hej, 

Miałem podobny problem z moją 3Black ale zaraz wyszedł nowy soft zaktualizowałem i problem ustąpił więc radze wszystkim kto zakupił sobie kamerkę nawet 3+ sprawdził czy nie ma aktualizacji :)

P.S Widzę że kolega wyżej mieszka niedaleko mnie ;)

#20 leszeg

leszeg

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 87 postów
  • Kamera:
    Gopro hero 3+ black
  • Karta pamięci:

Napisano 20 luty 2014 - 11:05