Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Kilka pytań laika

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Motórzysta

Motórzysta

Użytkownik

• Użytkownik
  • 5 postów
  • Miejscowość:Kraków
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    Sandisk 32GB

Napisano 25 luty 2014 - 09:16

Witam. A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem kamerki GoPro Hero 3+ Black Edition.

Na wstępnie chciałbym powiedzieć, że potrafię używać wyszukiwarki, było wiele takich tematów, ale każdy jaki znalazłem był bez konkretnych odpowiedzi :mrgreen:

A więc tak:

1. W zestawie było takie coś jak na zdjęciu, co to jest? Do czego służy?  Jak tego używać? :-P

Zdjęcie:

be472f095d149c77.jpg

2. Mocowania w zestawie miałem 2 płaskie i zakrzywione, zakrzywione niestety zostało już przyklejone do jednego kasku, potrzebuję jeszcze jednego.

I tu pytanie, czy jak odkleję te mocowanie z kasku to taśmę da się odkleić od niego i przykleić nową taką jak sprzedają na allegro?

Link:

Czy lepiej odrazu kupić z zaczepem?

Link:

3. Czytałem coś o linkach, czy dostanę coś takiego bez domowego rzeźbiarstwa? Chodzi mi o dodatkowe zabezpieczenie kamery na linkę np do ręki.

4. Czy zestawy z allegro są coś warte? Nie wiem czy będzie mi to w ogóle potrzebne, kamerkę będę używał głównie na motocyklu, myślałem, że będzie mi potrzebny jak na razie tylko ten jeden zakrzywiony zaczep.

W tym zestawie akurat jest na rurę mocowanie. Tylko czy na lagę motocyklową to się zmieści?

Link:

5. Domyślam się, że na jednej baterii długo nie pociągne, zatem czy baterie AHDBT-301 będą pasować do hero 3+? Czy można ich używać bez obawy o kamerkę?

Planowałbym zakup takiego czegoś:

Link:

6. W jakiej rozdzielczości powinienem nagrywać jazdę na motocyklu? Czy 1080p i 60 klatek będzie odpowiednia?

Testowałem 4K i na prawie nowym laptopie cieńko się to ogląda nienaturalnie szybko, na TV dość nowych również słabo przeważnie zacina się.

7. Szukam w normalnej cenie na allegro opakowania na tą kamerkę znalazłem coś takiego:

Link:

Jak dla mnie cena mocno przesadzona, w woreczku nie chcę tego trzymać wolałbym twarde opakowanie, czy pokrowce na aparat będą tańsze? Czy macie może jakiś link z tańszym a równie fajnym opakowaniem na kamerkę i akcesoria?

To chyba wszystkie pytania jakie mnie nurtują na chwilę obecną :D

Czekam na waszą pomoc, dziękuję ; )

#2 addict

addict

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 337 postów
  • Miejscowość:Warszawa
  • Kamera:
    Hero2 + Hero960
  • Karta pamięci:
    GoodRAM 32GB Class 10

Napisano 25 luty 2014 - 13:29

odpowiem tylko na kilka punktow

ad 1)

ad 2)

odklejalem tasme i naklejalem inna niz 3m. glowne zasady: naklejamy w temp pokojowej, powierzchnia czysta i odtluszczona, na koniec mozna podgrzac suszarka.

ad 3)

specjalnych linek do gopro nie spotkalem. naprawde zrobic to lepiej samemu wedlug swoich potrzeb. wielkiej filozofii w tym nie ma.

ad 6)

1080p 60fps w zupelnosci wystarczy do amatorskiej zabawy.

ad 7)

mi sie osobiscie podoba to rozwiazanie http://kamerypov.pl/...lpro-dla-gopro/ ale budzet wiekszy

4 sztachety i parapet | | |

#3 mistrzCK

mistrzCK

I'm a Pro!

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 524 postów
  • Miejscowość:Kielce
  • Kamera:
    Hero2; 3+ Silver
  • Karta pamięci:
    Lexar32pl, GR.SDHCpro32

Napisano 25 luty 2014 - 14:02

Ad.1 Gumka :) Potrzebna sprawa. Drgania mniejsze na kamerce

Ad.2 Ja bym już to na kasku zostawił, a dokupił drugie. 15 zł to nie pieniądze http://kamerypov.pl/...k/?hl=mocowanie

Ad.3 Kamerę na kask i linkę do ręki :) Są oryginalne, ale też przylepiane. lepiej samemu coś pokombinować, a gotowe pomysły znajdziesz już na forum. Często z opisem wykonania i kosztami.

Ad.4 Wg mnie zestaw przydatny, ale .... niekoniecznie ten. Jeśli motocykl to poszukaj zestawu z szelkami i jakimś mocowaniu na przyssawkę. Poszukaj na forum.

Ad.5 Dobry zestaw. Baterię ładuj poza kamerą. Tak na wszelki wypadek. Z eBay lub dx.com kupisz taniej, no ale czekasz dłużej na przesyłkę.

Ad.6 Jeśli szybka jazda to jak największa ilość klatek. Płynniejszy obraz. No ale coś za coś. Potrzeba szybszej karty i pliki są większe.

Ad.7 Zależy czy jeździsz z plecakiem czy nie. Jeśli tak to rollback, mała walizka lub jakiś inny futerał. Jeśli nie kup zatyczkę na ekran  do kieszeni i heja.

Pozdrawiam

#4 Motórzysta

Motórzysta

Użytkownik

• Użytkownik
  • 5 postów
  • Miejscowość:Kraków
  • Kamera:
    GoPro Hero 3+ black
  • Karta pamięci:
    Sandisk 32GB

Napisano 25 luty 2014 - 14:46

Ok dzięki za rozjaśnienie.

Szelki mi się nie przydadzą, motocykl sportowy, pochylenie dość mocne (prawie że leżę na baku) także odpada.

Przyssawka, do auta mi się przyda, na motocykl bałbym się tego zaczepiać, przy 140km/h na autostradzie może odpaść a tego wolałbym uniknąć ; )

Poza tym trochę o nich poczytałem i większość tych zamienników ma negatywne oceny :)

Bedę szukał odpowiedniego zestawu z przyssawką ew wszystko skompletuje osobno wtedy zestaw zmniejszy się raptem do 3 rzeczy, mocowania na kask i przyssawki do auta i szybkozłączki bo nie mam jej w zestawie by włożyć tą gumkę nie wiem dlaczego : D

Nie wiem czy potrzebuje czegoś więcej, jak tylko prawdziwa wiosna nadejdzie zacznę jeździć i może wtedy będę wiedzieć co jeszcze potrzebuję.

Na chwilę obecną muszę kupić zapasowe baterie i pokrowiec na zabawkę + mocowanie na kask i szybkozłączkę.

Jeszcze mam pytanie gdzie mogę dostać taką fajną smycz GoPro? Widziałem kilka zdjęć z nią, przydałaby się do pilota : D

Pozdrawiam

#5 addict

addict

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 337 postów
  • Miejscowość:Warszawa
  • Kamera:
    Hero2 + Hero960
  • Karta pamięci:
    GoodRAM 32GB Class 10

Napisano 25 luty 2014 - 14:52

Jeszcze mam pytanie gdzie mogę dostać taką fajną smycz GoPro? Widziałem kilka zdjęć z nią, przydałaby się do pilota : D

Pozdrawiam

napisz do polskiego dystrybutora gopro - freeway.

4 sztachety i parapet | | |

#6 mistrzCK

mistrzCK

I'm a Pro!

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 524 postów
  • Miejscowość:Kielce
  • Kamera:
    Hero2; 3+ Silver
  • Karta pamięci:
    Lexar32pl, GR.SDHCpro32

Napisano 26 luty 2014 - 08:32

Szelki mi się nie przydadzą, motocykl sportowy, pochylenie dość mocne (prawie że leżę na baku) także odpada.

Przyssawka, do auta mi się przyda, na motocykl bałbym się tego zaczepiać, przy 140km/h na autostradzie może odpaść a tego wolałbym uniknąć ; )

tu filmik odnośnie szelek

Przyssawkę polecam oryginalną - testowana wielokrotnie. Ktoś ją nawet do skrzydła samolotu przyczepia. Poszukaj na forum.

Pozdrawiam

Wróć do GoPro Hero3+ · Następny nieczytany temat →