Witam. A więc stałem się szczęśliwym posiadaczem kamerki GoPro Hero 3+ Black Edition.
Na wstępnie chciałbym powiedzieć, że potrafię używać wyszukiwarki, było wiele takich tematów, ale każdy jaki znalazłem był bez konkretnych odpowiedzi
A więc tak:
1. W zestawie było takie coś jak na zdjęciu, co to jest? Do czego służy? Jak tego używać?
Zdjęcie:
2. Mocowania w zestawie miałem 2 płaskie i zakrzywione, zakrzywione niestety zostało już przyklejone do jednego kasku, potrzebuję jeszcze jednego.
I tu pytanie, czy jak odkleję te mocowanie z kasku to taśmę da się odkleić od niego i przykleić nową taką jak sprzedają na allegro?
Link:
Czy lepiej odrazu kupić z zaczepem?
Link:
3. Czytałem coś o linkach, czy dostanę coś takiego bez domowego rzeźbiarstwa? Chodzi mi o dodatkowe zabezpieczenie kamery na linkę np do ręki.
4. Czy zestawy z allegro są coś warte? Nie wiem czy będzie mi to w ogóle potrzebne, kamerkę będę używał głównie na motocyklu, myślałem, że będzie mi potrzebny jak na razie tylko ten jeden zakrzywiony zaczep.
W tym zestawie akurat jest na rurę mocowanie. Tylko czy na lagę motocyklową to się zmieści?
Link:
5. Domyślam się, że na jednej baterii długo nie pociągne, zatem czy baterie AHDBT-301 będą pasować do hero 3+? Czy można ich używać bez obawy o kamerkę?
Planowałbym zakup takiego czegoś:
Link:
6. W jakiej rozdzielczości powinienem nagrywać jazdę na motocyklu? Czy 1080p i 60 klatek będzie odpowiednia?
Testowałem 4K i na prawie nowym laptopie cieńko się to ogląda nienaturalnie szybko, na TV dość nowych również słabo przeważnie zacina się.
7. Szukam w normalnej cenie na allegro opakowania na tą kamerkę znalazłem coś takiego:
Link:
Jak dla mnie cena mocno przesadzona, w woreczku nie chcę tego trzymać wolałbym twarde opakowanie, czy pokrowce na aparat będą tańsze? Czy macie może jakiś link z tańszym a równie fajnym opakowaniem na kamerkę i akcesoria?
To chyba wszystkie pytania jakie mnie nurtują na chwilę obecną
Czekam na waszą pomoc, dziękuję ; )