Cześć,
Jestem posiadaczem Hero3+ Black i mam kilka problemów z ustawieniami, albo ze zrozumieniem jak to wszystko działa. Do składania klipów używam póki co GoPro Studio. W kamerze zainstalowany najnowszy soft. I teraz w czym problem:
- protune - w kamerze oczywiście włączony, wrzucam pliki do gopro studio i efekt powinien być widoczny od razu, czy dopiero po zastosowaniu presetu protune? Nagrałem kiedyś dwa identyczne ujęcia, protune włączony i wyłączony, załadowałem pliki do gopro studio, wyglądają identycznie, Preset protune, i wyjściowe pliki dla oka dalej identyczne (oczywiście podciągnęło kolory i kontrast). Więc chyba nie rozumiem jak działa protune, bo widzę, że wspominany preset można zastosować do ujęć które były nagrywane z włączonym jak i wyłączonym PT i efekt końcowy jest taki sam.
- W gopro studio manipulując "suwakami" uzyskuje pożądany efekt (kolory, kontrast, ekspozycja itd...), no więc export. No i po exporcie okazuje się, że cała moja praca poszła w las bo wszystko zostało obcięte i z tego co było na podglądzie wiele nie zostało.
Jakieś rady? Czy mam iść do diabła i nie wracać bo za głupi jestem, żeby GoPro używać?