Witam serdecznie. Z góry proszę o wyrozumiałość, jestem nowy w tym świecie, staram się opisać jak najdokładniej.
Mam pewien problem z którym próbuję się uporać od kilku dni . Szukałem już wszędzie gdzie mogłem lecz nie znalazłem odpowiedzi .
Problem polega na tym że stworzyłem film +-30min z parku rozrywki, w gopro studio 2.0.
Wszystko jest ok , w programie jest świetna jakość materiału itd.
Gdy eksportowałem materiał, w jakości 1920x1080 60fps H.264(mp4)bitrate 22 mbps To nie mogę tego odtworzyć w żadnym programie, próbowałem już instalować różne kodeki i odpalać w różnych odtwarzaczach. VLC, KMplayer, media player clasic, quicktime.
Jedno pytanie czy jest możliwe by jakiś odtwarzacz odtwarzał tak dobrą jakość jak w projekcie w gopro studio?
Próbowałem zapisać w formacie avi, lecz tu był również problem w 30 klatkach jak zapisałem mogłem odtworzyć film(utraciłem sporo jakości). W 60 klatkach nie mogłem odtworzyć, przepraszam ze tak napisze ale tego pewny nie jestem ze nie mogłem odtworzyć w 60 klatkach. Jestem szczery , zapomniałem po prostu czy oby napewno nie odpaliłem tego gdyż wszystkie kombinacje zapisów używałem.
W formacie H.264 mp4 60fps gdy eksportowałem zaznaczyłem by było to w najlepszej jakości YT bitrate 12mbps. I to mogę odtworzyć na każdym z wymienionych programów. Tylko że jakość nie jest zadowalająca, spodziewałem się tego, ale postanowiłem spróbować by zobaczyć czy odpali. A po wrzuceniu na YT to już kompletna klapa. Dodam że nie muszę wrzucać tego na YT chciałbym mieć jak najlepszą jakość by odtwarzać do na kompie oraz TV.
Zastanawiam się czy czasem problemem nie jest sprzęt na którym tworzę film, i po prostu nie dźwiga tego ?
System: Win7 ultimate 64 bit
Procesor: Intel core i7 cpu 920 @ 2,67GHz 2,79GHz
Ram: 6GB
Karta graficzna: GeForce GTX560
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc
Pozdrawiam