W jaki sposób przyspieszyć dźwięk w nagranym filmie?
Skleiłem filmik z kilku innych a po zapisaniu okazuje się, że dźwięk jest opóźniony ok 2 sekund. Jak to poprawić? (filmów z których składałem nie mam, tylko ten końcowy)
Napisano 12 sierpień 2014 - 14:28
W jaki sposób przyspieszyć dźwięk w nagranym filmie?
Skleiłem filmik z kilku innych a po zapisaniu okazuje się, że dźwięk jest opóźniony ok 2 sekund. Jak to poprawić? (filmów z których składałem nie mam, tylko ten końcowy)
Napisano 12 sierpień 2014 - 14:33
W jakim programie to robisz ??
Może to być kłopot jedynie kodeka albo słabych parametrów komputera.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Napisano 12 sierpień 2014 - 14:43
film skleiłem w gopro studio a w czymkolwiek odtwarzam to jest źle. Nie jest to wina kompa bo inne filmy odtwarzają się dobrze.
W różnych odtwarzaczach jest opcja przyspieszenia/opoznienia napisów ale tylko na czas oglądania. A w czym przerobić film na stałe?
Napisano 12 sierpień 2014 - 15:09
Rozumiem że w oryginalnym pliku nie masz tego opóźnienia. Opóźnienie na audio pojawia się po zmontowaniu kompletnego filmu w GoPro Studio, zgadza się ??
Czy masz Frameworka .NET 4.5 oraz QuickTime zainstalowanego ??
Szukanie rozwiązania w odtwarzaczu aby przyspieszyć nie polecam, proteza
Pozdrawiam
Sebastian
Napisano 12 sierpień 2014 - 15:25
W oryginalnym nie było opóźnienia (chyba- bo usunąłem go szybko). W GoPro Studio z dwóch filmów powycinałem kawałki i zrobiłem jeden film.
Framework i QuickTime jest. Chodzi o ten jeden konkretny film
Napisano 12 sierpień 2014 - 15:37
Szkoda że nie masz oryginalnych plików bo myślę że to wina karty SD. Jeśli kodeki masz poprawne to konwertowanie nie powinno nic zmienić w synchronizacji audio do video.
Pozdrawiam
Sebastian