Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Pytanie o laptop (notebook)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

dominix

dominix

Newbie

• Użytkownik
  • 3 postów
  • Miejscowość:Brzeg
Chciałem kupic laptopa a może notebooka tak do 2000zł. czoraj w Saturnie widziałóem taki czerwono-czarny Lenovo (yang czy jakos i ma dotykowy ekran) chyba 14" taki ma bajer że się obkreca ekran i można go postawic jak tablet. Słyszałem że tylko saturn takie ma. Może 
podeslecie mi inne sklepy któe go mają bo nawet wpadł mi w oko. choc boje się czy się nie wyłamie i mtroche kosztuje bo tak ze 2koła z hakiem. Myślałem tez o tym , bo ma podobne flaki jak ten Lenowo 9nie pamiętam jaki Lenowo mial proc ale chyba nowszy 2 rdzeniowy). Proszę o poradę i linki do sklepów gdzie mogę kupic.

asmo

asmo

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 170 postów
  • Miejscowość:Wrocław
  • Kamera: Gopro 3+ BE
  • Karta pamięci: Adata 64GB (10)

nie bardzo rozumiem skoro nawet ty nie wiesz jaki to model to tym bardziej nikt z nas nie będzie wiedział na hasło "czoraj w Saturnie widziałóem taki czerwono-czarny Lenovo (yang czy jakos i ma dotykowy ekran)" google nic nie wiem zapewne to lenovo yoga ale problemu w tym zebyś sobie przekopiowal nazwe i wklepał w google i poszukal gdzie sprzedaja nie widze czy naprawde ktoś musi siedzieć i za ciebie szukać sklepu? inna sprawa że to raczej nie ten dział ....

Sebastian

Sebastian

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPip
  • 1219 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: 3BE/3BE+
  • Karta pamięci: 16/32/64

Tu masz listę oferowanych przez Saturn komputerów przenośnych 

Co do 2000 zł to polecam uzbierać do 3000-3500 i w tym zakresie kupić bardzo porządny komputer. Każdy do 2000 to praca biurowa i internet moim zdaniem. 

Pozdrawiam

Sebastian

MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Kuman

Kuman

Newbie

• Użytkownik
  • 42 postów
  • Miejscowość:Castlebar
  • Kamera: GoPro Hero 3 Black
  • Karta pamięci: Sandisk Ultra 32GB

Witam,

Nie będę zakładał nowego wątku jedynie podbijam temat z moim pytankiem

Który laptop byście wybrali model ten sam jedynie inny CPU i inna grafika.

Laptop będzie służył do domowej obróbki filmów z GoPro 3BE nagrywanych w max rozdzielczości 1080 , filmów i internetu.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Rybka lubi plywac! C&R

Sebastian

Sebastian

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPip
  • 1219 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: 3BE/3BE+
  • Karta pamięci: 16/32/64

Oczywiście że bardziej odpowiedni to Intel + Nvidia. Mniej problemów z grafiką (AMD brakuję wsparcia), mniej problemów z wydajnością i grzaniem się procków. 

Nigdy żadnego AMD nie poleciłbym ze względu na powyższe trzy reguły.

Jeśli możesz jedynie w tym intelowskim zmienił by na I7, nawet najniższy bo to zawsze więcej niż najwyższy i topowy I5. A procesor to 90% szybkości obróbki, wielowątkowości i komfortu pracy.

Dodatkowo zmienić dysk na SSD a na zewnątrz pod trzymanie materiałów kupić obudowę na dwa dyski i zrobić RAID0. (pod USB 3.0)

Pozdrawiam

Sebastian

MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Kuman

Kuman

Newbie

• Użytkownik
  • 42 postów
  • Miejscowość:Castlebar
  • Kamera: GoPro Hero 3 Black
  • Karta pamięci: Sandisk Ultra 32GB

Dziękuję za podpowiedź!

Niestety budżet mam do 3000zł niestety nic w tej cenie nie znalazłem z i7, systemem i w konfiguracji jak te dwa powyżej.

Rybka lubi plywac! C&R

mistrzCK

mistrzCK

Wyjadacz

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 851 postów
  • Miejscowość:Kielce
  • Kamera: H, H2, H3+S, H4B
  • Karta pamięci: Lexar, Adata, 4x 32 GB

Pozdrawiam

Wróć do Pozostałe · Następny nieczytany temat →