Usiądę do kompa to się rozpisze
Edytuję i się rozpisuję.
Prawy przełącznik czyli S1 służy do:
między innymi kalibracji kompasu - czyli 5-10razy przełączamy góra dół by spowodować zapalenie się oświetlenia na fantomie na żółte stałe światło.
Kolejne opcje pod tym przełącznikiem to tak jak już pisałem wyżej.
W zależności jaką opcję masz włączoną w asystencie
Opisuję jak wygląda ustawienie w moim radiu.
Phantom NAZA
S1 pozycja 1 GPS MODE fantom świeci na zielono S1 pozycja 1 GPS MODE fantom świeci na zielono
S1 pozycja 2 GPS ATTI MODE fantom świeci na żółto S1 pozycja 2 GPS ATTI MODE fantom świeci na żółto
S1 pozycja 3 GPS MODE fantom świeci na zielono S1 pozycja 3 FAIL SAFE MODE fantom świeci na żółto i wraca do pkt startu.
Tak jak pisałem to są moje ustawienia
W opcji NAZA jest dostępna opcja MANUAL MODE czyli pełne ręczne sterowanie dla bardzo zaawansowanych pilotów.
Osobiście nie polecam gdyż raz tak ustawiłem i nie mając palców na drążkach "kierowniczych" przełączyłem na manual mode i dobrze że byłem blisko to złapałem ręką fantoma.
Ja ustawiłem moje radio w/w sposób ponieważ uważam że to najbezpieczniejsze przy przypadkowym przełączeniu pstryczka w dół 
Przełącznik S2 z lewej strony. DOSTĘPNE FUNKCJE TYLKO W NAZA.
Jako inteligent orientation control (IOC)
S2 pozycja 1 wyłączony brak funkcji
S2 pozycja 2 COURSE LOCK MODE funkcja pozwala na orientację w przestrzeni niezależnie jak obrócisz fantoma to jeśli dasz drążek do przodu to leci do przodu , do tyłu czyli do tyłu , w lewo to w lewo, w prawo to w prawo. Pamiętaj że nieważne jak się fantom obróci czy będzie patrzał kamerą na ciebie , czy kamera będzie w kierunku od ciebie to kierunki przód to przód , tył to tył , lewo to lewo a prawo to prawo pozostają nie zmienione. Przydatny temat jeśli zgubisz się w powietrzu i chcesz wrócić. osobiście używam opcji fail safe z S1
powrót do domu i tyle.
Tutaj masz od konkretnej minuty pokazane jak gość leci fantomem do przodu o go podczas lotu obraca a ten ciągle leci do przodu 
S2 pozycja 3 HOME LOCK MODE to jest bardziej pomieszane bo podzielone jest na dwa etapy. 1 etap to CL (course lock mode) 2 etap to HOME LOCK MODE więc tutaj fajnie chłopak tłumaczy odeślę cię do filmiku
Mam nadzieję że lektura się przyda
Użytkownik skiper83 edytował ten post 27 luty 2015 - 13:48