Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Hero 3 black underwater.

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Melek

Melek

Użytkownik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 10 lipiec 2013 - 05:52

Witam. Mam pytanie do osób używających GP do kręcenia ujęć podwodnych. Jakich ustawień rozdzielczości i FPS używacie? Mam na myśli nurkowanie z rurką w wodach zielonych... Ja dotychczas uzywalem 1080 i 24 klatki, ale przypadkowo wczoraj przelaczylem na 1440 i zauważyłem znaczną poprawę obrazu. W wyższej rozdzielczości GoPro nie wylapuje tylu brudów i pecherzykow powietrza. Takie są moje wnioski po kilku wypadach. Może inni użytkownicy forum mają jakieś inne ciekawe sposoby na tego typu filmowanie? Czy nagrywanie w 2,4k poprawiłoby jeszcze wynik końcowy? Czy pod woda plywamy z protune on cz off Dodam jeszcze że filmuje ryby.
    Pozdrawiam

#2 Mer84

Mer84

Specjalista

• Użytkownik
    • PipPip
    • 30 postów

Napisano 10 lipiec 2013 - 08:10

Chetnie zobacze jak wychodza Ci filmy uploadowales je gdzies ?

#3 Melek

Melek

Użytkownik

• Użytkownik
      • 6 postów

Napisano 10 lipiec 2013 - 22:14

Hey. Jak pisałem wcześniej na razie plywalem dopiero kilka razy. Mam juz trochę materiału ale muszę go teraz zedytowac. Wczoraj wrzucilem jeden urywek na youtube żeby pokazać kumplowi więc proszę -
        Wracając do ustawień, według mnie ustawienie balasnu bieli na raw w hero 3 black pozwala na wyciągnięcie lepszych kolorów podczas edycji. No i kolejna ważna wskazówka jest to że staramy sie pływać ze słońcem w plecy. Jak plywalem i filmowalem pod słońce bardzo często camera swirowala z kolorami. Za dużo zmian światła i kolory całością zmieniają sie z każdym obroceniem kamery, czasem na bardzo niebieskie, czasem czerwone. Plywajac ze słońcem w plecy cały film jest taki sam.

Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 4

#4 Mer84

Mer84

Specjalista

• Użytkownik
        • PipPip
        • 30 postów

Napisano 14 lipiec 2013 - 21:03

Piekne liny :) ja do edycji uzywam Sony Movie Studio Pro 12 ... ja pod woda jeszcze nie nagrywalem ... na powierzchni jesli mysle o uploadzie krece w 720 120/60

Wróć do GoPro Hero3 · Następny nieczytany temat →