Jest to mój pierwszy założony temat więc na pewno nie obejdzie się bez błędów.
Zaraz po zakupie GO PRO 3 Serii Black postanowiłem zbudować wysięgnik teleskopowy który jak wiadomo pozwoli mi nakręcić z fajnej perspektywy filmy.
Stworzyłem lub też przerobiłem kij do słynnego Nordic Walking. KOSZT w HURTOWNI lub na allegro 10,90 zł . (Pan w Hurtowni policzył mi równe 10 zł
Z zakupionego kijaszka ściągnąłem owego grzybka który służy emerytowanym narciarzom do podążania w poszukiwaniu nart
Obcięta została szlifierką w 2 minuty.Następnie aluminiowy płaskownik wyprofilowałem tak aby wszedł do otworu w ostatniej części teleskopa.
W wyciętym płaskowniku wywierciłem 2 otwory bo 1 już był
W rurce aluminiowej również na tej samej wysokości zrobiłem otwory do tego wzmocniłem przeloty w otworach nakrętkami aby sztywniej był zamocowany uchwyt.
Na samym końcu był to piątek i myślami byłem już nad wodą postanowiłem solidnie potraktować końcówkę czarnym silikonem co by woda w nadmiernych ilościach się do środka nie dostawała.
A efekt pracy widać poniżej.
Podsumowując:
Koj do NORDIC WALKING - Na allegro 10.90 zł
3 x śruby imbusowe + podkładki i nakretki - hmm 2-3 zł ?
2 Godziny pracy w pomieszczeniu w którym temperatura osiągneła 36 stopni ( bezcenne)
Mam nadzieje że o niczym nie zapomniałem.

PS. Ramię zostało przetestowane nad wodą. Woda się dostaje wszędzie dlatego należny po każdym wypadzie wysuszyć każdy teleskop osobno
Juz nie długo kolejny projekt