Wycinka fragmentu filmu
Rozpoczęty przez monster69 , 31 sie 2013 16:17
Napisano 02 wrzesień 2013 - 07:30
Ja używam Boilsoft Video Splitter gdyż w przeciwieństwie do całej masy programów ten program nie kompresuje ponownie materiału!!! wycina tylko wybrany fragment z oryginalnego materiału.
W ten sam sposób można go połączyć za pomocą Boilsoft Video Joiner
Często w ten sposób wycinam sceny które chcę zachować nie tracąc na jakości i oszczędzając sporo miejsca na dysku
W ten sam sposób można go połączyć za pomocą Boilsoft Video Joiner
Często w ten sposób wycinam sceny które chcę zachować nie tracąc na jakości i oszczędzając sporo miejsca na dysku
Napisano 09 grudzień 2013 - 13:18
Jaco, czy Ty dzielisz nim filmy z GoPro? Bo mi wyskakuje błąd, że nie można odtworzyć pliku... jakikolwiek plik bym nie załadował... :/ Nie wiem, czy to ja mam coś nie tak, czy ten program nie ogarnia... Jeśli załaduje do niego plik wmv w niskiej rozdzielczości, to działa jak należy.. Ktoś ma jakiś pomysł, jak to rozwiązać?
Program to Boilsoft Video Splitter 7.02.2
Napisano 09 grudzień 2013 - 13:58
Program działa powiedziałbym średnio z plikami w formacie MP4. Ja chciałem połączyć filmy z GoPro i też wychodzą głupoty, bo choć sama kamera dzieli pliki to różnią się one jakimiś tam setnymi wartości przez co program głupieje (Bolisoft Video Joiner). W spliterze też różne cyrki wychodzą. Najlepiej, i najszybciej jest użyć Cineform jak wyżej w moim poście.
Pozdrawiam
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:10
Problem z tym, że z cineform też mam problem.. Jak zainstalowałem, to działał normalnie, po jakimś czasie, coś się zmieniło i jak teraz próbuje importować pliki do obróbki (właśnie przycinania) to klikam import -> wybieram plik -> daje open, ale żadne pliki nie pojawiają się w oknie programu.. próbowałem już zmiany kodeków, odinstalować/zainstalować QuickTime, odinstalować/zainstalować cineform, ale nic nie działa.. :/ U wujka google, kilka osób też ma ten problem, niektórzy rozwiązali właśnie po odinstalowaniu QuickTime, ale u mnie lipa...
Może jakiś inny program?
Wróć do Dyskusje ogólne o postprodukcji · Następny nieczytany temat →