Bateria - zamiennik
Rozpoczęty przez skalim1 , 01 wrz 2013 09:14
Napisano 01 wrzesień 2013 - 09:14
Witam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem Hero3 black. Oprócz backpac'a planuje kupić zamienną baterię i tu rodzi się pytanie - czy sprawdzał ktoś z was jak zachowują się zamienniki? Jaki zamiennik jest najlepszy? I czy wytrzymuje dłużej niż oryginał? Z doświadczenia z laptopami i telefonami wiem że różnie z tym bywa. Często zamienniki na początku trzymają ok potem szybko się rozładowują. Zdarzały się również zamienniki które były lepsze od oryginału. Jak jest w przypadku GoPro?
Jestem szczęśliwym posiadaczem Hero3 black. Oprócz backpac'a planuje kupić zamienną baterię i tu rodzi się pytanie - czy sprawdzał ktoś z was jak zachowują się zamienniki? Jaki zamiennik jest najlepszy? I czy wytrzymuje dłużej niż oryginał? Z doświadczenia z laptopami i telefonami wiem że różnie z tym bywa. Często zamienniki na początku trzymają ok potem szybko się rozładowują. Zdarzały się również zamienniki które były lepsze od oryginału. Jak jest w przypadku GoPro?
Napisano 01 wrzesień 2013 - 09:27
Ja korzystam z zamiennika. Pojemność jest taka sama jak oryginału (na nalepce ) i czasy działania są porównywalne. Wiadomo, że oryginał trzyma troszkę lepiej, ale zamienniki można kupić za malutkie pieniądze, więc najlepiej jak sam się przekonasz, czy spełnia Twoje wymagania, czy też nie.
Napisano 01 wrzesień 2013 - 20:53
Ja mam zamiennik z allegro (hero 2) czas nagrywania i ładowania taki sam. Jeśli nie byłyby opisane, nie do odróżnienia za 1/3 ceny. Teraz zamówiłem z Chin za jakieś śmieszne pieniądze. Jak dopłynie (za miesiąc) to przetestuję i podziele się opinią.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 02 wrzesień 2013 - 02:29
A czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat allegrowych zamienników?
Allegrowe zamienniki to są pewnie te same baterie, które można kupić np w Chinach z tą różnicą, że ktoś zamawia więcej z Chin a później sprzedaje tutaj. Opcja kupienia w kraju w którym się mieszka jest dobra jeżeli zależy komuś na czasie. Jeżeli możesz poczekać na baterie dłużej, to chyba lepiej kupić w Chinach, bo pewnie wyjdzie taniej.
Napisano 02 wrzesień 2013 - 07:37
Na allegro kupiłem dwa zamienniki + ładowarka i działają nawet kilka minut dłużej niż oryginał. W 720p 50fps na oryginale moge ciągle nagrywać coś ok 1h 25min a na zamiennikach ok. 1h 32min a jeśli chodzi o wyjmowanie z kamerki to oryginał dużo łatwiej się wyjmuje . ten "uchwyt odstający" z baterii lepiej jest przymocowany w oryginale
Moje żeglarskie filmy GoPro:
Wróć do Zasilanie · Następny nieczytany temat →