Witam. W grudniu chciałbym kupić sobie coś w stylu go pro. Mój budżet to max 400zl .Mam też możliwość kupienia na ebay.com. I co kupić? Będę chciał nagrywać w 720p, potrzebuje w miarę wytrzymalej. będę jej używał w raczej do kamerowania zjazdów na nartach. (Kamera na kasku lub na klatce piersiowej). Oczywiście nie musi być to gopro, możejest jakiś w miare dobry overmax/ goclever czy coś innego. Pzdr
Wysłane z mojego ST17i za pomocą Tapatalk 4
Jaka Kamerka'
Rozpoczęty przez alex22 , 27 wrz 2013 14:09
Napisano 27 wrzesień 2013 - 15:27
Ja bym ci radził kupić GoPro Hero 2, ale wątpie czy zmieścisz się w budżecie. A do tego jeszcze szelki i inne mocowania, także zapomnij. Co do reszty to powiem tak. Jako snowboardzista Chcesz jeździć w Alpach, ale nie masz kasy i jeździsz na górce pod blokiem. Może lepiej odłożyć i mieć satysfakcję?
Biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy
Pozdrawiam
Biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy
Pozdrawiam
Napisano 28 wrzesień 2013 - 13:29
Gocleaver - ROZDZIELCZOŚĆ HD 720P (1280 * 720p) Pixels @ 30fps, VGA (640 * 480) Pixels @ 30fps
Nie no moim zdaniem to lepiej se dobry futerał na telefon kupić i z telefonu nagrywać i odkładać na Hero2.
Hero1 szybko zabraknie ci ilości klatek na slowmo i ma słabe zdjęcia do time. Kupisz i szybko będziesz chciał czegoś więcej. Inni producenci, to... inni producenci. Miałem Hero, teraz używam Hero2, mam zamiar kupić Hero4. Sony i drift wg mnie odpadają, bo nie ma tego jak zamontować na szelkach. Ten Gocleaver też ma taką budowę do kitu. Za to jest wyświetlacz. Ja na desce i tak wyświetlacza nie używam, no bo ciężar, a kąty nagrywania są tak duże, że nie da się nie złapać ujęcia. Wyświetlacz na kasku, szeklach czy narcie i tak jest bezużyteczny.
Lepiej kup coś na 4-5 lat, niż po pierwszej zimie kupować nowe.
Do Mikołaja daleko, szukaj na eBay, tam są w dobrych cenach używki Hero2.
Będzie Pan zadowolony
Pozdrawiam
Nie no moim zdaniem to lepiej se dobry futerał na telefon kupić i z telefonu nagrywać i odkładać na Hero2.
Hero1 szybko zabraknie ci ilości klatek na slowmo i ma słabe zdjęcia do time. Kupisz i szybko będziesz chciał czegoś więcej. Inni producenci, to... inni producenci. Miałem Hero, teraz używam Hero2, mam zamiar kupić Hero4. Sony i drift wg mnie odpadają, bo nie ma tego jak zamontować na szelkach. Ten Gocleaver też ma taką budowę do kitu. Za to jest wyświetlacz. Ja na desce i tak wyświetlacza nie używam, no bo ciężar, a kąty nagrywania są tak duże, że nie da się nie złapać ujęcia. Wyświetlacz na kasku, szeklach czy narcie i tak jest bezużyteczny.
Lepiej kup coś na 4-5 lat, niż po pierwszej zimie kupować nowe.
Do Mikołaja daleko, szukaj na eBay, tam są w dobrych cenach używki Hero2.
Będzie Pan zadowolony
Pozdrawiam
Napisano 28 wrzesień 2013 - 19:10
Jak zaczniesz kleić i montować filmy to się okaże że nie wystarczy. Uwierz mi. Hero1 i ten Gold mają słabe matryce - 5MPx.
Dynamiczne ujęcia ci będą kratkować albo nie wychodzić płynnie. O slow motion możesz w sumie zapomnieć.
Ja na Twoim miejscu po prostu wolałbym kupić raz a dobrze, niż badziew który po paru wypadach okaże się do wymiany na mocniejszy sprzęt.
Poczytaj inne wątki lub listę życzeń wtedy mniej więcej zobaczysz co użytkownicy już sądzą o modelach, czego brakuje lub chcieliby zmienić.
No jak czytam że ten Gold ma 80min czasu filmowania, to od razu ci podpowiem z doświadczenia, abyś do ceny doliczył 4 dodatkowe baterie na jeden wypad na stok.
Ja kupiłbym Hero2 używane.
Pozdrawiam
Dynamiczne ujęcia ci będą kratkować albo nie wychodzić płynnie. O slow motion możesz w sumie zapomnieć.
Ja na Twoim miejscu po prostu wolałbym kupić raz a dobrze, niż badziew który po paru wypadach okaże się do wymiany na mocniejszy sprzęt.
Poczytaj inne wątki lub listę życzeń wtedy mniej więcej zobaczysz co użytkownicy już sądzą o modelach, czego brakuje lub chcieliby zmienić.
No jak czytam że ten Gold ma 80min czasu filmowania, to od razu ci podpowiem z doświadczenia, abyś do ceny doliczył 4 dodatkowe baterie na jeden wypad na stok.
Ja kupiłbym Hero2 używane.
Pozdrawiam
Napisano 29 wrzesień 2013 - 07:00
Sprzedaje kolejną GoPro Hero 1 i tak powiem Ci podbijają zawsze cenę, poniżej 600zł jeszcze nie sprzedałem więc uskubaj może troszkę więcej, a w grudniu jeszcze by staniały lekko...dla początkującego jak znalazł lecz tylko w dobrym świetle. Spójrz na kanał kolegi na yt i to na GoPro 1.
powolutku się ziemniaczki gotują...