Wątek dotyczy wersji GoPro Studio 2.x
Oczywiście jeśli chcesz używać programu musisz najpierw go ściągnąć.
Na stronie producenta jest widoczny niebieski przycisk Download Now.
Klikając go pojawi nam się strona gdzie wybieramy system operacyjny na jaki chcemy ściągnąć ( Windows, MacOs), następnie wpisujemy adres.
Jesli ktoś ma problem z ściągnięciem pliku tu jest ten sam plik udostępniony przeze mnie GoProStudioPC-2.0.0.285.exe:
Program ściągnięty instalujemy, dobrze przed instalacją sprawdzić czy na komputerze mamy zainstalowany .Net Framework 3.5 () oraz kodeki QuickTime Apple ().
Po zainstalowaniu obu wymaganych do poprawnej pracy narzędzi restartujemy komputer i po ponownym włączeniu możemy instalować na spokojnie GoPro Studio.
Zastosowanie się do powyższych zaleceń spowoduję że program na 100% będzie działać poprawnie na Naszym komputerze. Oczywiście muszę jedynie spełniać minimalne wymagania.
Przeczytaj zanim zapytasz GoPro Studio 2.x
Rozpoczęty przez Sebastian , 09 lis 2013 15:16
Napisano 09 listopad 2013 - 15:16
- spawara lubi to
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 16 wrzesień 2014 - 21:39
Chciałem dzisiaj pobrać program, ale były z tym problemy. Poradziłem sobie z tym w taki sposób:
(Przeglądarka Chrome)
1. W tło strony klikamy prawym przyciskiem myszy, wybieramy "Wyświetl źródło strony"
2. Wciskamy klawisze Ctrl + F
3. Wpisujemy dla wersji Windows: app.windowsDownload
dla wersji Mac : app.macDownload
4. Po prawej stronie od znalezionego hasła mamy bezpośredni link do pliku.
Na dzień dzisiejszy podam od razu linki: Mac:
Windows:
Może się komuś przyda
Moje żeglarskie filmy GoPro:
Napisano 05 październik 2014 - 11:21
Mam problem z tym programem. Miesiąc temu działał bez zarzutu, a dzisiaj odpalic się go nie da. Wyświetla mi się, że program nie odpowiada. Zaraz po kliknięciu na ikonkę. Mam biały ekran, żadnego menu itp.
Mam .Net Framework 4.5.1 i QuickTime 7.74.
Czym może to byc spowodowane?
Napisano 18 październik 2014 - 14:15
Źródło
GoPro Studio.exe
Podsumowanie
Nie odpowiada i został zamknięty
Data
2014-10-18 15:58
Stan
Raport został wysłany
Opis
Problem spowodował, że ten program przerwał interakcję z systemem Windows.
Ścieżka do aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files (x86)\GoPro\Tools\GoPro Studio.exe
Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu: AppHangB1
Nazwa aplikacji: GoPro Studio.exe
Wersja aplikacji: 0.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 5436c173
Podpis zawieszenia: 87b4
Typ zawieszenia: 257
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowy podpis zawieszenia 1: 87b4f0dd57d519cc9f479da738a484a7
Dodatkowy podpis zawieszenia 2: 7676
Dodatkowy podpis zawieszenia 3: 76761f343b58a5d1f44df10e56e95c9f
Dodatkowy podpis zawieszenia 4: 76e6
Dodatkowy podpis zawieszenia 5: 76e647a8c0075f56457dedf94c61492d
Dodatkowy podpis zawieszenia 6: e7be
Dodatkowy podpis zawieszenia 7: e7bec01dcbaeac541a4cd3307b2a07e2
Dodatkowe informacje o problemie
Identyfikator pakietu: 124205211
To mój błąd, co z tym zrobić?
Napisano 12 styczeń 2015 - 22:55
Witam,
Mam problem z Gopro Studio. Po uprzednim przeczytaniu wszystkich wypowiedzi dotyczących tego problemu nadal nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Chodzi o to że po konwersji plików ( zarówno zdjęć jak i filmów) nie mam ich na liście podczas drugiego etapu ( Edit )
Mam zainstalowany QuickTime i Framework oraz nie używam żadnych polskich znaków. Pracuję na Windows Vista.
Proszę o pomoc
Napisano 01 marzec 2015 - 07:21
mam kłopot z gp studio, mianowicie chce wyeksportować materiał zwolniony do 10%z opcją FLUX, bez tej opcji jest wszystko ok nagrywany w 1080/120 i po ok 20 % program się wywala i wyświetla to :
Przechwytywanie.JPG
Mam podobny problem z opcją FLUX po 14 % wywala komunikat ze program przestał odpowiadać
Napisano 26 marzec 2015 - 07:46
Drodzy Forumowicze,
Od wczoraj mam problem z edycją filmów w Gopro Studio. Zanim pozwoliłem sobie napisać tego posta, zaktualizowałem do najnowszej wersji Gopro Studio, .Net Framework 4.5.2 oraz Quick Time'a, niestety aktualizacje nie pomogły.
Problem pojawia się gdy po wybraniu scen i przekonwertowaniu ich chcę zapisać je do mp4.
Nie działa podgląd filmu, brak podglądu preset do wyboru a przy próbie eksportu pojawia się ten błąd.
Błąd wyskakuje po wyborze opcji zapisu i po wpisaniu nazwy pliku mp4.
Czy ktoś spotkał się z tym problemem i zna rozwiązanie ? Do tej pory program działał poprawnie i nie było żadnego problemu.
UPDATE:
Obejście problemu, sceny miałem na dysku USB, nazwa dysku jak i folder bez polskich znaków i spacji.
Po zrzuceniu scen na pulpit działa poprawnie.
Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/konkretny1986?feature=watch
Napisano 07 sierpień 2016 - 09:17
Witam, wszystkich, nie mogę uruchomić GoPro Studio. Po kliknięciu w ikonę - "program przestał działać, wyszukiwanie problemów w internecie" i wyłącza się.
Oczywiście mam freamworka i quicktima, reinstalowałem wiele razy. system windows 7 i teraz windows 10.
Napisano 17 sierpień 2016 - 20:29
Pytanko - jak jest z głośnością filmów?
Mam wrażenie, że z GoPro Studio wychodzą pliki o niższej głośności niż z innych programów.
Materiał surowy wrzucam np do Sony Vegas, Pinnacla i Studio i gotowy "film" z Studio jest cichszy niż z Sony i Pannacla
Oczywiście w trakcie nic nie reguluje w Windowsie ani w programach.
Jest to możliwe?