Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Problem z odtworzeniem filmów na TV!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Dawid S.

Dawid S.

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Miejscowość:Spytkowice
  • Kamera: GoPro Hero3 BE
  • Karta pamięci: SZUKAM

Witam,

Mam mały problem i nie wiem jak go rozwiązać... W weekend byłem w Warszawie na Nitro Circus LIVE i w Niedzielę w Łodzi na Błażusiaku.. Nagrałem obydwie imprezy i niestety nie mogę ich odtworzyć na TV w domu... ( wyskakuje komunikat: Nieobsługiwany format plików ). Obydwa te wydarzenia nagrywałem kamerą GoPro 3BlackEdition przy rozdzielczości 1080/60fps.  Na komputerze wszystko śmiga idealnie bez żadnego zacięcia... Spróbowałem w domu nagrac 1080/30fps i dalej to samo. Pliki zapisuje mi w formacie MP4. Dodam również, że posiadam tą samą kamerę tylko edycja SILVER i nagrane video z tej kamery w ustawieniu 1080/30fps odtwarza się bezproblemowo na TV, format zapisu również jest MP4.  Karta pamięci jaką posiadam w BlackEdition to: Sandisk MicroSD seria EXTREME class 10 - UHS-I ( zapis 50Mb/s, odczyt 80Mb/s)

Czy ktoś zetknął się kiedykolwiek z takim czymś? Jakies solucje?

pozdrawiam.

Michal

Michal

Alpha i Omega

• Senior Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 5178 postów
  • Miejscowość:Polska
  • Kamera: Hero 3
  • Karta pamięci: SanDisk Ultra 16GB (10)

Jest to już taka specyfika TV. Kiedyś ktoś pytał na forum o tą kwestie. Niestety powinno pomóc tylko skonwerowanie plików. Ewentualnie luknij do instrukcji obsługi. Tam masz formaty i parametry odtwarzanych filmów.

Sebastian

Sebastian

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPip
  • 1316 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: 3BE/3BE+
  • Karta pamięci: 16/32/64

Piszesz TV a możesz dokładnie podać producenta i model bo niektóre TV nie radzą sobie z kodekami, które są w GoPro.

To że pliki mają to samo rozszerzenie nie znaczy że są w ten sam sposób kodowane

Pozdrawiam

Sebastian

MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Dawid S.

Dawid S.

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Telewizor mam taki jak w linku : . Nie pomaga również próba podłączenia przez odtwarzacz z kina domowego, który to obsługuje ów format.

Sebastian

Sebastian

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPip
  • 1316 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: 3BE/3BE+
  • Karta pamięci: 16/32/64

Czy TV wykrywa ci dodatkowe źródło Media Player ?

Samsung jest znany z tego że wszystko odtwarza. Ja mam TV sony on tylko MPEG lubi i nic więcej ale nigdy z GoPro nie miałem problemu.(Protune i bez ).

Udostępnij plik jakiś mały na test, który Ci nie odtwarza i spojrzę co i jak

Pozdrawiam

Sebastian

MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Cyga

Cyga

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 164 postów
  • Miejscowość:Częstochowa
  • Kamera: Hero 3 Black edition
  • Karta pamięci: Samsung 64GB (10) microSDXC

Spróbuj odpalić z kompa przez HDMI. Problem może być taki, że po prostu tv nie obsługuje tej ilości klatek. Ja mam samsunga z nowej serii tegorocznej i telewizor obsługuje do 50 klatek. 

• mistrzCK lubi to

Dawid S.

Dawid S.

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Po podłączeniu laptopa do TV przez HDMI da się odtworzyć wszystko (bo to laptop jest jednostką przetwarzającą ten plik video).  Chciałem też dodać małe sprostowanie bo podałem dwie złe informacje w pierwszym poście: 1) TV odtwarza 1080/30fps - przepraszam moja pomyłka z niedopatrzenia,nie odtwarza jedynie plików nagranych w 60fps'ach. Oraz dokładna treść to: Nieobsługiwany kodek plików.

Orientujecie się może czy aktualizacja oprogramowania telewizora by coś mogła zmienić?

Cyga

Cyga

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 164 postów

jeśli tv obsługuje tą ilość fps to raczej nic nie zmieni aktualizacja. Mój się aktualizował odkąd go mam chyba 2 razy automatycznie i nic to nie dało. Jeśli chodzi o kodeki to nie każdy telewizor wszystko odtworzy. Kodeki w tv są ale nie są odblokowane, żeby je odblokować trzeba wejść do trybu serwisowego na własne ryzyko gdyż jest możliwość uwalenia tv. To jest kwestia telewizora, musisz o swoim modelu poczytać w internecie.

Dawid S.

Dawid S.

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Filmy będę wciąż nagrywał w 60fps i odtwarzał podłączając laptop do TV poprzez HDMI.

Proszę o zamknięcie tematu przez Administratora.

Ro83rt

Ro83rt

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 240 postów
  • Miejscowość:TM
  • Kamera: GoPro Hero3 White
  • Karta pamięci: Sandisk 32GB (10)
A zmień ustawienie obrazu na PAL w gopro i tv może łyknie 50 fpsów.

Cyga

Cyga

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 164 postów

To nic nie zmieni.

Wróć do GoPro Hero3 · Następny nieczytany temat →