Witam wszystkich,
dzisiaj chciałbym zaprezentować stabilizator dla naszych kamer Steadicam Curve
Na końcu filmu pierwsze testy moje. Nadmienię że nigdy nie miałem doświadczenia z takim stabilizatorem.
Witam wszystkich,
dzisiaj chciałbym zaprezentować stabilizator dla naszych kamer Steadicam Curve
Na końcu filmu pierwsze testy moje. Nadmienię że nigdy nie miałem doświadczenia z takim stabilizatorem.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Pozdrawiam
Sebastian
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Pozdrawiam
Sebastian
dzieki za odpowiedź.
zaciekawiła mnie jedna kwestia, mówisz ze nie masz doświadczenia z takim stabilizatorem i kamera ci sie obracała. Chyba przy takim dedykowanym urządzeniu chyba nie powinno być takiego efektu.
Też sie nie znam, generalnie czekam na moje zamówienie ale zastanawiam się czy to jakieś ustawienia czy umiejętność posługiwania się. Przytrzymywanie palcem chyba ograniczy stabilizacje po za tym to tylko ograniczy obracanie w jedną stronę a co jeżeli kamera zacznie sie obracać w przeciwną stronę?
A co w sytuacji gdy nie będzie mozliwości fizycznej kontroli rotacji stabilizatora? Takiego efektu chyba nie powinno być
zaznaczam że sie nie znam nigdy żadnego stabilizatora nie miałem ten będzie pierwszy
Pozdrawiam
Sebastian
Obracania nie ma gdy się nie ruszam.
Gdy jestem w ruchu to normalne, rozmawiałem z producentem jak i z kilkoma osobami, które profesjonalnie wykorzystują takie stabilizatory.
Steadicam Curve jest tak wyważony aby poprawnie działa z odpowiednim ciężarem. Znam gościa z CA, który nie ma żadnego BacPac, po prostu płaski ciężarek sobie zamontował na tyle.
W filmie pokazywałem wam instrukcję jaką z stabilizatorem doszła. Pierwsza strona to ustawienia (setup) a druga operacje/działanie ( Operation ).
Dokładnie na stronie jest wyjaśnione efekt obracania w trakcie użycia.
U gościa w okularach widać ten efekt obrócenia delikatnego. Dopiero jak palec położył wskazujący dało efekt idealny
Pozdrawiam
Sebastian
Słyszałem że 415g trzeba dołożyć.
Co do Drifta jestem umówiony na test w połowie stycznia 2014. Wtedy spróbuję zamontować Steadicam do Drift-a
Best regards
Sebastian
Pozdrawiam
Sebastian
Masz podpiętą samą kamerę czy z Lcd ?
Co do obracania to musisz podtrzymywać palcami.
Gopro ma nieregularny kształt (opory powietrza) i im szybciej będziesz się poruszał tym bardziej będzie obracać.
Po moich testach z innymi stabilizatorami wiem, że do dobrej stabilizacji musi być trochę ciężaru.
Curve albo Smoothie są bardzo lekkie i każdy podmuch wiatru będzie miał wpływ na stabilność.
Giełda → Sprzedam →
[SPRZEDAM] Steadicam Curve Black, Nowy, GwarancjaNapisany przez Poohacz79 , 02 wrz 2015 Steadicam curve |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[SPRZEDAM] Steadicam CurveNapisany przez Sebastian , 24 mar 2014 Steadicam Curve, stabilizator |
|
|