W tym wątku otwieram dyskusję dotyczącą regulaminu.
Regulamin - dyskusja
Rozpoczęty przez Filonnet , 28 lut 2013 21:46
Napisano 03 marzec 2013 - 17:50
pkt 4 bym dopisał że zakładanie tematów do reguł panującym na danym kanale.
Tak jak masz np w Sprzedam/Kupię w kwadratowych nawiasach.
Tak jak masz np w Sprzedam/Kupię w kwadratowych nawiasach.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 12 kwiecień 2013 - 13:47
Myślę, że warto rozważyć dodanie jednego punktu w regulaminie.
"Nie cytujemy całości ostatniego posta w danym temacie."
Po co cytować coś co jest zaraz nad nami, rozumiem cytowanie jednego zdania ale całość.....
Sporo osób widzę tak robi, a strona się niepotrzebnie wydłuża. Co gorsze często to są krótkie odpowiedzi, krótsze od samego cytatu.
Teraz zamiast wyłapać to co potrzebuję muszę się przebijać przez masę cytatów, a wątek się rozrasta do kilkunastu stron.
"Nie cytujemy całości ostatniego posta w danym temacie."
Po co cytować coś co jest zaraz nad nami, rozumiem cytowanie jednego zdania ale całość.....
Sporo osób widzę tak robi, a strona się niepotrzebnie wydłuża. Co gorsze często to są krótkie odpowiedzi, krótsze od samego cytatu.
Teraz zamiast wyłapać to co potrzebuję muszę się przebijać przez masę cytatów, a wątek się rozrasta do kilkunastu stron.
Napisano 12 kwiecień 2013 - 15:32
No dobra to rozumiem, że z przyczyn technicznych nie możesz cytować fragmentu. Tak więc tu mogę zrozumieć; cytowanie całości.
Jednak nadal nie rozumiem jaki sens ma cytowanie postu do którego się odnosimy, a który będzie tuż nad naszą odpowiedzią.
Wtedy to jest zwykłe zdublowanie tego samego. Oczywiście może się zdarzyć, że ktoś przedzieli naszą odpowiedź, jednak to są rzadkie przypadki.
czyli punkt o którym pisze powinien wyglądać tak:
"Nie cytujemy ostatniego posta w danym temacie.""
Tu jest taki przykład zobaczcie sobie ile miejsca to zajmuje
* sorry MICHAL że akurat na Twoim przykładzie
Jednak nadal nie rozumiem jaki sens ma cytowanie postu do którego się odnosimy, a który będzie tuż nad naszą odpowiedzią.
Wtedy to jest zwykłe zdublowanie tego samego. Oczywiście może się zdarzyć, że ktoś przedzieli naszą odpowiedź, jednak to są rzadkie przypadki.
czyli punkt o którym pisze powinien wyglądać tak:
"Nie cytujemy ostatniego posta w danym temacie.""
Tu jest taki przykład zobaczcie sobie ile miejsca to zajmuje
* sorry MICHAL że akurat na Twoim przykładzie
Napisano 03 październik 2013 - 09:32
Mam taką oto sprawę wielu nowych userów nie zdaje sobie sprawy z tego jak prawidłowo wrzucać filmy na forum tzn [/youtube]. Może by wrzucić tą kwestie do regulaminu. Sprawa jest bardzo nagminna. Co o tym sądzicie. Opisałem to w F.A.Q ale jak widać nie wszyscy to czytają. Chodzi mi oczywiście o to by na forum panował jak największy porządek.