Konkurs AIA i GoPro
Rozpoczęty przez Michal , 02 sty 2014 18:35
Napisano 07 styczeń 2014 - 10:05
Hej,
mam obiekcje co do tego punktu:
5. Uczestnik Konkursu obowiązany jest zapewnić, że przesłany film nie narusza przepisów prawa, ani prawem chronionych dóbr osób trzecich, w tym praw do wizerunku, a uczestnik Konkursu jest w pełni uprawniony do zgłoszenia filmu do Konkursu oraz udzielenia zezwolenia na jego publikację na Kanale.
Czy można zatem wykorzystać muzyke chroniona prawami autorskimi?
Wzglednie jak zroibić , żeby tego prawa nie łamać.. Wszak jest to jak by nie było "chęć zysku/ wygrania"...
Jak do tego podchodzicie?
No i pytanie drugie:
- w filmie zawarte być muszą frazy „Agora Internet Artist” oraz „GoPro”;
Czyli faktycznie w filmie ? czy w opisie tak jak w przypadku konkursu na naszym forum?
Napisano 07 styczeń 2014 - 10:19
Hej,
mam obiekcje co do tego punktu:
5. Uczestnik Konkursu obowiązany jest zapewnić, że przesłany film nie narusza przepisów prawa, ani prawem chronionych dóbr osób trzecich, w tym praw do wizerunku, a uczestnik Konkursu jest w pełni uprawniony do zgłoszenia filmu do Konkursu oraz udzielenia zezwolenia na jego publikację na Kanale.
Czy można zatem wykorzystać muzyke chroniona prawami autorskimi?
Wzglednie jak zroibić , żeby tego prawa nie łamać.. Wszak jest to jak by nie było "chęć zysku/ wygrania"...
Jak do tego podchodzicie?
No i pytanie drugie:
- w filmie zawarte być muszą frazy „Agora Internet Artist” oraz „GoPro”;
Czyli faktycznie w filmie ? czy w opisie tak jak w przypadku konkursu na naszym forum?
MIRO te pytania proszę wyślij do organizatora, czyli AIA. My tylko udostępniamy informację o tym konkursie .
Ale mi się wydaje, że nie można wykorzystać muzyki chronionej prawami autorskimi bez licencji. Z tego co widzę, uczestnicy wrzucają intro GoPro i AIA - to powinno załatwić sprawę i pewnie o to chodzi.
W razie czego upewnij się proszę u organizatora.
FORUM | | |