GoPro HERO HD ile Wam trzyma akumulator?
Rozpoczęty przez tomek_wap , 09 mar 2013 17:34
Napisano 09 marzec 2013 - 17:34
Cześć,
Ile Wam trzyma akumulator w warunkach "letnich" ?
Głównie mnie interesuje podczas ciągłego nagrywania video.
Testowałem z time-lapse, fotka co 5 sekund, i bateria poszła w 2 godziny.
Dzień wcześniej robiłem też TL przez jakieś 35 minut.
No ale to nie nagrywanie filmu
Mówimy oczywiście o nowym i fabrycznym akumulatorze.
Ewentualnie jak Wam teraz działa po X czasie od zakupu kamerki?
Dzięki.
Tomek
Ile Wam trzyma akumulator w warunkach "letnich" ?
Głównie mnie interesuje podczas ciągłego nagrywania video.
Testowałem z time-lapse, fotka co 5 sekund, i bateria poszła w 2 godziny.
Dzień wcześniej robiłem też TL przez jakieś 35 minut.
No ale to nie nagrywanie filmu
Mówimy oczywiście o nowym i fabrycznym akumulatorze.
Ewentualnie jak Wam teraz działa po X czasie od zakupu kamerki?
Dzięki.
Tomek
GoPro HERO HD, Sandisk ULTRA/GoodRam 16GB Class 10, OPTEKA X-GRIP (zamiennik)
Napisano 10 marzec 2013 - 13:06
od poczatku jak kupilem gopro hero 3 black na bazowej baterii przy nagrywaniu 1080 60 fps wytrzymywala godzine i pare minut, dolaczylem bacpac przy tych samych ustawieniach trzyma 2h z kawaleczkiem
"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem" [Marco Pantani]
Napisano 12 marzec 2013 - 21:48
Forum to zaopatrzone jest w funkcję "Szukaj" zamiast zakładać nowy wątek trzeba było dobrze poszukać :-\
Pozdrawiam
ZiGi
Wysłano z mojego Arc S za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
ZiGi
Wysłano z mojego Arc S za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
ZiGi
GoPro Hero 5 Black + GoPro Hero 3 Black + Wi-Fi Remote + Battery BacPac™ + The Frame + Suction Cup 2 + GoPole Reach + FeiyuTech G5 + Sandisk Ultra 64GB UHS-1 Class 10
Napisano 22 marzec 2013 - 08:32
w zimowych warunkach - Hero 960, format 960p/30fps to jakies 2h materialu. nie jest to nagrywanie non-stop. powiedzmy ze to sa 2h materialu w 8h okresie czasu bo tak zazwyczaj dzialaja wyciagi. raz zdazyla sie sytuacja ze padla po 1h, ale to przy mrozie -15st.C. kamera ma 2 lata i spadku wydajnosci baterii nie zauwazylem. nagrywa dluzej niz hero2 w prawie tych samych (48fps) ustawieniach. boje sie myslec jak krotko dziala hero3
4 sztachety i parapet | | |
R1DE43team |
Napisano 22 marzec 2013 - 12:55
jedyne miarodajne porownanie to ciagle nagrywanie w takich samych opcjach. moge przetestowac hero 3 black z bacpackiem lub bez w temp. domowej bo aktualnie jestem chory, z obudowa lub bez ewentualnie ta dziurawa.
"Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem" [Marco Pantani]
Napisano 01 styczeń 2015 - 21:47
Z moich doświadczeń wynika, że jak są minusowe temperatury to kamera nagrywa dłużej. Chyba chodzi o lepsze chłodzenie ale nie jestem pewien.
15 min to chyba rekord. Jeśli masz możliwość wystartuj z innej baterii aby zobaczyć czy jest taki pobór kamery, czy słaba bateria.
Zobacz czy ładowarka podaje prąd jaki jest wymagany do ładowania GoPro. Bodajże 15V i 1A. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Pozdrawiam
Napisano 29 luty 2016 - 14:51
Dzisiaj testowałem swoją kamerkę HERO 3 Black + BacPac (ABPAK-401) przy nagrywaniu 1080@60 fps wytrzymała 134 minuty bo zabrakło miejsca na karcie ale już była końcówka baterii może do 140min by dociągnęła
Kamera ma ok 2 lat i oryginalna bateria nie była wymieniana od nowości