Witajcie,
Mam mały problem, mianowicie bawię się S V11 i twixtorem, zaznaczam w programie odkąd dokąd chce zrobić efekt spowolnienia i jak do tej chwili wszystko gra,
wracam do obróbki i okazuje się że obcinam kawałek filmu, gdy chce rozciągnąć klip to kopiuje go i zapętlam... nie mogę tego ogarnąć
znalazłem coś takiego:
Zaznacz śceżkę z filmem, następnie w zakładce "Layer" wybierz Time-> kliknij Enable Time Remapping. Wtedy kiedy rozciągniesz swój plik wideo, będziesz miał ciąg dalszy tego co nagrałeś. W końcu dojdziesz do momentu kiedy film się skończy, a plik będziesz mógł i tak dalej rozciągać.
Pozdrawiam.
ale nie mam chyba zakładki Layer
Sony Vegas pro 11 i Twixtor problem
Rozpoczęty przez Doman81 , 15 mar 2013 11:38
Napisano 15 marzec 2013 - 14:14
Zaznacz śceżkę z filmem, następnie w zakładce "Layer" wybierz Time-> kliknij Enable Time Remapping. Wtedy kiedy rozciągniesz swój plik wideo, będziesz miał ciąg dalszy tego co nagrałeś. W końcu dojdziesz do momentu kiedy film się skończy, a plik będziesz mógł i tak dalej rozciągać.
Pozdrawiam.
Według mnie opis jest do after effects.
Napisano 24 lipiec 2013 - 12:33
Mam problem, mam klip wrzucam go w twixtora wszystko fajnie ladnie ale jak go zrenderuje to ucina mi go po 2-3 sekundach. Musze jakos rozciagnac klip czy co zrobic zeby bylo dobrze ?
Musisz rozciągnąć ścieżkę, aby zazębiała się z następną. Dość trudne na początku.
No bo jak chcesz z 2 sec zrobić 20 sec no to musisz materiał wydłużyć.
Ja dzielę scenę na 5 kawałków i następnie:
1 - normalna prędkość
2 - slow motion za pomocą vegas (rozciągnąć + CTRL)
3 - twixtor bez slow motion vegasa - rozciągam tylko ścieżke do potrzebnego zazębienia się scen
4 - slow motion jak w pkt 2
5 - normalna prędkość jak w pkt 1
Pozdrawiam
Wróć do Sony Vegas · Następny nieczytany temat →