Witam,
Od niedawna posiadam kamerkę GoPro Hero 3 Silver edition i mam problem z GoPro CineForm Studio...
A mianowicie wgrywam pliki, które chcę podzielić i prze konwertować na format avi.
Dodaje je do listy konwertowania i w momencie jak daję konwertuj to wyrzuca mi taki błąd
A jak chcę prze konwertować cały film to nie ma żadnego problemu... błąd pojawia się tylko w momencie jak zrobię chociaż jedną wycinkę z filmu...
Może spotkaliście się z takim problemem i wiecie jak go rozwiązać ?
Pozdrawiam
Sławek
CineForm Studio Runtime Error
Rozpoczęty przez Rybol , 18 mar 2013 21:11
Napisano 19 marzec 2013 - 18:49
Witam,
mam problem z CineForm Studio w pierwszym kroku, przy konwersji wideo. Kiedy klikam na "Convert all" wyskakuje okienko RUNTIME ERROR.
Natomiast kiedy chcę np przed konwersją w Advanced settings zmienić ilość FPSów, to wywala błąd i program przestaje działać. Można coś na to zaradzić?
Załączam zrzuty ekranu z problemami:
Po zmianie FPSów w Advanced Settings:
Po naciśnięciu "Convert all"
mam problem z CineForm Studio w pierwszym kroku, przy konwersji wideo. Kiedy klikam na "Convert all" wyskakuje okienko RUNTIME ERROR.
Natomiast kiedy chcę np przed konwersją w Advanced settings zmienić ilość FPSów, to wywala błąd i program przestaje działać. Można coś na to zaradzić?
Załączam zrzuty ekranu z problemami:
Po zmianie FPSów w Advanced Settings:
Po naciśnięciu "Convert all"
Napisano 29 marzec 2013 - 08:35
Daj spokój, ten program to masakra. U mnie przy zmianei fps wyskakuje błąd aplikacji i się zamyka. Przy konvertowaniu (próbie konwertowania) cały czas jest 0%, nic sie nie dziele... a po jakims czasie ponownie błąd aplikacji i kaplica...
przeinstalowałem aplikacje, to samo. zainstalowałem trial wersji premium - to samo.
dziś spróbuje na innym kompie.
wiadomo cos o jakiejs aktualizacji tego oprogramowania?
przeinstalowałem aplikacje, to samo. zainstalowałem trial wersji premium - to samo.
dziś spróbuje na innym kompie.
wiadomo cos o jakiejs aktualizacji tego oprogramowania?
Napisano 08 kwiecień 2013 - 19:37
CineForm Studio to faktycznie gów..y program i nie wiedzieć z jakich względów raz działa a raz nie.
Jeśli macie problemy z programem to proponuję wykonać parę czynności być może rozwiążą wasze problemy.
- odinstalować CineForm Studio z pomocą panelu sterowania.
- w "program files" na dysku C usunąć foldery "CineForm" oraz "Gopro" jeśli takowe zostaną po odinstalowaniu
- w folderze użytkownika (Na przykładzie win7) C:\Users\NAZWA WASZEGO PROFILU\AppData\Local oraz C:\Users\NAZWA WASZEGO PROFILU\AppData\Roaming usunąć foldery "GoPro" - te foldery są ukryte trzeba je w systemie odkryć) - jak to zrobić?!
- usunąć klucz rejestru "Gopro" znajdujący się w HKEY_CURRENT_USER\Software - uruchamianie edytora rejestru: "Start" i w polu "wyszukaj programy i pliki" wpisujemy "Regedit" enter.
Nie wiem czy CineForm używa swoich wbudowanych kodeków, ale pewnie warto uaktualnić wasze systemowe kodeki
Następnie zainstalować od nowa CineForm.
Jeśli macie problemy z programem to proponuję wykonać parę czynności być może rozwiążą wasze problemy.
- odinstalować CineForm Studio z pomocą panelu sterowania.
- w "program files" na dysku C usunąć foldery "CineForm" oraz "Gopro" jeśli takowe zostaną po odinstalowaniu
- w folderze użytkownika (Na przykładzie win7) C:\Users\NAZWA WASZEGO PROFILU\AppData\Local oraz C:\Users\NAZWA WASZEGO PROFILU\AppData\Roaming usunąć foldery "GoPro" - te foldery są ukryte trzeba je w systemie odkryć) - jak to zrobić?!
- usunąć klucz rejestru "Gopro" znajdujący się w HKEY_CURRENT_USER\Software - uruchamianie edytora rejestru: "Start" i w polu "wyszukaj programy i pliki" wpisujemy "Regedit" enter.
Nie wiem czy CineForm używa swoich wbudowanych kodeków, ale pewnie warto uaktualnić wasze systemowe kodeki
Następnie zainstalować od nowa CineForm.
Napisano 08 czerwiec 2013 - 11:16
Ha! udało się... może to dziwne ale okazało się ze CineForm Studio Runtime Error wyskakiwał mi tylko gdy filmiki były w folderze który miał polskie znaki. Gdy chciałem prze-konwertować filmiki z folderu "Ślub" wyskakiwał mi CineForm Studio Runtime Error, a gdy zmienilem nazwe folderu na "Slub" to nagle konwertowanie się udało.
Mam nadzieje ze komuś ta prosta czynność pomoże...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 06 sierpień 2013 - 12:19
Ha! udało się... może to dziwne ale okazało się ze CineForm Studio Runtime Error wyskakiwał mi tylko gdy filmiki były w folderze który miał polskie znaki. Gdy chciałem prze-konwertować filmiki z folderu "Ślub" wyskakiwał mi CineForm Studio Runtime Error, a gdy zmienilem nazwe folderu na "Slub" to nagle konwertowanie się udało.
Pozdrawiam
27022 jestes genialny ! od jakiegoś czasu miałem problemy z CineForm, raz działało raz nie, z racji ze w większości używam GoPro do filmowania moich poczynań wędkarskich to wszystkie pliki znajdujące się w katalogu "Wędkarstwo" nie działały, po zmianie na Wedkarstwo śmiga aż miło.
Pozdrawiam!