Witam.
Posiadam 3 White, zakupiony w MediaMarkt w czerwcu tamtego roku. Pamiętam że na początku testowałem każdą rozdzielczość: 1080p jest w super jakości, w sensie nie mam do czego się przyczepić ani do jakości ani do ostrości. Natomiast problem się pojawiał przy 720p 30/60FPS obraz jest ciut niewyraźny ale to olałem. Ale po zimie, po namyśle stwierdziłem ze 60FPS by się przydało a go mam przy 720p i tu schody są bo jakość jest ciut niewyraźna a ja jestem na tym punkcie przewrażliwiony. Jutro podeśle tutaj surowe materiały, nakręcę na polu (ma być pochmurno ale mam nadzieje że nie robi to różnicy) i wrzucę tutaj na vimeo albo na jakiś serwer żebyście mogli ściągnąć na dysk i obejrzeć. Chyba jestem pierwszy z takim przypadkiem bo nie widziałem tutaj takiego problemu podobnego do mojego.
Pytanie tylko czy reklamować czy odpuścić, wiem jakie podejście ma Freeway ale dla mnie to jest błahostka troszkę.
Co radzicie?
EDIT1:
Ha, i nawet to widać w nocy podczas zwykłego, pięciosekundowego filmiku w strone monitora - nagrywane bez obudowy. Wystarczy tylko ściągnąć 1080p i 720p i gołym okiem różnice widać.
1080p, 30FPS:
960p, 30FPS:
720p, 30FPS:
720p, 60FPS:
Inna jakość nagrywania między 1080p a 720p
Rozpoczęty przez xamil , 12 kwi 2014 22:11
Napisano 12 kwiecień 2014 - 22:11
Napisano 13 kwiecień 2014 - 00:31
Będzie za dnia, ale nawet teraz w nocy widać tą różnicę chociażby przy napisie SAMSUNG na TV.
A co do pola widzenia, to jest to normalne w kamerce White, 1080p daje kąt widzenia Medium, a 720p Ultra Wide, co nawet to pisze na specyfikacji na ich stronie GoPro: ![]()
Napisano 13 kwiecień 2014 - 20:42
Poszedł email do Freeway, ciekawe co oni na to ![]()
Witam,
Na załączonych filmach nie widzę niczego niepokojącego. Przy słabszych warunkach oświetleniowych zalecamy zmniejszenie liczby klatek na sekundę. Możemy porównać Pana kamerę z modelem testowym u nas.
Załamka ;_;
No to teraz z tych filmów wyciągnąłem klatki i podesłałem w załącznikach do nich, przecież ta różnica jest widoczna :C
Oni uważają że wszystko jest w porządku ale mogę im wysłać i chyba to zrobię, ciekawe co na to powiedzą, dziwne, bardzo dziwne.
Napisano 25 kwiecień 2014 - 09:23
Tu masz próbki z mojego White (v03.00) NTSC :
1080-30
920-30
720-60
720-30
480-60
Powiedzieć moge tyle ze prawdziwą jakość widać jak nagrasz na pendrive i podepniesz do TV a na ekranie do komputera będzie słabiej natomiast ciut lepiej jest na podgladzie w GOpro Cineform Studio ![]()
Pozdrawiam
Napisano 25 kwiecień 2014 - 22:18
Ha!
Tak jak wspominałem, White jest wymienione i nagrałem materiał w 720p i 1080p i faktycznie jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepiej, jakość super, czyli wychodzi na to że moja wersja miała wadę i teraz mam już sprawną kamerkę
Ale definitywnie nagram jutro w dzień i zobaczymy jak to wyglada - ale od razu widać poprawę
Po raz kolejny Freeway stanęło na wysokości zadania! ![]()
Kolego @Radeon:
Obejrzałem twoje próbki i 720p twoje jest o niebo lepsze od mojej poprzedniej kamerki z wadą - ale coś wydaje mi się iż 1080p u cb ma ciut lepsza jakość aniżeli 720p - ten budynek na pierwszym planie jest lekko niewyraźny/nieostry
Wróć do GoPro Hero3 · Następny nieczytany temat →

Do góry