Witam,
Ostatni chciałem zabrać się za nakręcenie time lapsa.
Niestety nie wiem jakie interwały ustawić aby film wyszedł przyzwoity.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
A co chcesz uwiecznić? Jeżeli scena, którą chcesz nagrać jest bardziej dynamiczna, w sensie, że jest w niej więcej ruchu to ustaw na szybsze robienie zdjęć niż 1 na 5sec, a jeżeli mało co się dzieje, to możesz ustawić dłuższy czas. Ja wczoraj popełniłem swój pierwszy time lapse i niedługo opublikuje na forum to będziesz mógł sobie zobaczyć, kamere ustawioną miałem 5sec. Myślę, że jeżeli chcemy zrobić niebo/krajobraz i nie ma silnego wiatru to 1/5sec starczy, jeżeli wszystko "szybciej" rusza to niższy czas, tak samo miasto, spory ruch to bym ustawił niższy czas.
Są dwa wyjścia.
Albo ustawiasz wyzwalacz docelowo (ja ustawiam co 5 sec), albo ustawiasz co 1 sec i niepotrzebne zdjęcia kasujesz.
Wiadomo jak będzie więcej nic się nie dzieje, poza tym że więcej pamięci ci zeżre.
W Cineform jest bardzo fajny sposób na omijanie, czy wybieranie ilości zdjęć do timelaps.
Pozdrawiam
[EDYTA]
Zakładka speed up
Policz sobie, chyba prostszej rzeczy nie ma ..
Ustawiając 24fps na wyjściu, kadr co 5 sekund, czyli na jedną sekundę filmu potrzebujesz 24 kadry. Minuta ma 60 sekund, więc na każdą sekundę 24 kadry, czyli 1440 kadrów w ciągu minuty. Zdjęcie co 5 sekund, więc dzielisz 1440 na 5, czas jakie potrzebujesz do wykonania takie ilości zdjęć to 120 minut.
GoPro Hero 3+ Black + Battery BacPac + SanDisk Extreme 32GB
Witam serdecznie.
Proszę o radę jaki interwał ustawić w Go Pro Hero 3+ dla nagrania Time Laps dziś w nocy ( Nocy Perseidów) ?
Myślałem o rodzielczość 7 Mp Wide , interwał co 2 sekundy ?
Nie wiem również jak i gdzie ustawić FPS'y, w opcji filmowania ?.
Chciałbym zrobić time laps w 30 FPS, ponieważ wówcza czasowo wychodzi ok 2 godzin ( a tyle mi wytrzyma bateria)
Będę wdzięczny za porady doświadczonych kolegów.
|
Start... → Co kupić ? →
Jaką kamerkę kupićNapisany przez just220 , 18 maj 2018 kamerka, sportowa, gopro, zdjęcie i 1 więcej |
|
|
||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro Hero6 →
gopro hero 6 i karty pamięciNapisany przez chudycs , 06 mar 2018 gopro, hero 6, karta pamięci, 4k |
|
|
|||
Giełda → Sprzedam →
[Sprzedam] GOPRO HERO 4 SILVER + akcesoriaNapisany przez vaxiko , 16 sty 2018 gopro, gopro hero 4 silver i 2 więcej |
|
|
|||
Sony Action Cam → Kamery → HDR-AS50 →
Kompatybilność z kacesoriami GoPro.Napisany przez TIPIT , 14 sty 2018 Sony action cam gopro, gopro i 1 więcej |
|
|
|||
GoPro be a Hero → Kamery → GoPro HERO4 Session →
Nie da się połączyć z GoPro AppNapisany przez XMJestem , 11 sty 2018 Gopro, Session, Hero |
|
|