Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Porada Kupna kamery

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Miejscowość:Ostróda
  • Kamera: GoPro Hero3+ silver edition
  • Karta pamięci: SanDisk Ultra 64 GB (10)
Witam wszystkich serdecznie

Mam kilka pytan dotyczące kamer go pro. A więc tak zamierzam kupić sobie własnie takową kamere duzo czytałem na temat tych kamer i nie moge się zdecydować jaką kamere kupic(jej wersje ) bo recenzji i opini jak i samych wersji go pro jest bardzo dużo więc pomyslalem ze poradze się osób które takową kamere mają i ich oceny są rzetelne a nie sprzedawcy ,,kup nasz produkt jest najlepszy".Więc tak bedzie to moja pierwsza kamera uzywana amatorsko do nagrywania filmów z wakacji,nart,wypraw rowerowych,nurkowania i robienia kilku zdjęc chcialbym aby ta kamera posłuzyła mi kilka dobrych lat.Więc według was jaki model kamery by był odpowiedni do początków i nie przekraczający 1600 zl?

@edit
Proszę o uzasadnienie swojej decyzji/porady

Z góry dziekuję za odpowiedz

mistrzCK

mistrzCK

I'm a Pro!

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1904 postów
  • Miejscowość:Kielce
  • Kamera: H, H2, H3B, H3+S, H4B
  • Karta pamięci: Lexar, Adata, Toshiba 6x 32 GB

Bież Black+ i się nie zastanawiaj.

Pamiętaj o zakupie karty (około 150 -200 zł) na początek. A później im dalej w las tym więcej drzew. Na narty szelki, statyw i uchwyt kamery do codziennych ujęć, kij do nurkowania ....

Także załóż od razu że potrzeba ci około 2 tys na początek plus 500-1000 zł na akcesoria :)

Pozdrawiam

PS. Decyzję swoją uzasadniam tym.

Nie oglądaj porównań na yt bo to szwindel :) Ściągnij sobie pliki z tego forum nagrywane różnymi typami kamer i porównaj

Black+ to najwyższa wersja kamery. Jest to najlepszy ich produkt i .

Nie masz kasy - kup Black+ i sprzedaj pilota wyjdzie ci na to samo co zakup silver

Ja używam kamer około 8 lat (GoPro od 4 lat) i jakbym kupował w tym momencie to tylko Black+.

Wiele funkcji które ci nie będą potrzebne teraz, ale kamery chyba nie kupujesz na 2 lata?

Kamerę kup lepiej w polskiej dystrybucji. Różnica około 200 zł a śpisz spokojniej przez rok.

alvinek

alvinek

Użytkownik

• Użytkownik
  • 134 postów
  • Miejscowość:Żagań
  • Kamera: Hero 3 White
  • Karta pamięci: SanDisk Ultra 16GB (10)
Wszyscy mówią "kup Black+ sprzedaj pilot wyjdzie na to samo". Nikt jednak nie pomyśli, że najpierw na tą kamerę trzeba mieć kasę. Widzę, że cene masz wyznaczoną, ale pomyśl też o uchwytach, karcie pamięci, akcesoriach. Tak się uzbiera że wyjdzie 2000, przez co nie będzie Cie stać na Black+ i będziesz zmuszony kupić Silver+ (tak jak w moim przypadku :( ) Ale pomińmy koszty. Jeżeli potrzebujesz kamery na kilka lat, to zapewnie po czasie będziesz chciał coraz to więcej (szczególnie dużo będziesz z niej korzystał) z niej wycisnąć. Black+ Tobie to umożliwia poprzez ProTune, ale do tej kamery trzeba też dokupić porządną kartę pamięci, najlepiej dedyk. A to koszt (miałem pominąć koszty ale cicho) od 100 do 200zł, zależne od pojemności. Silver+ jest dla ludzi którzy od kamery wymagają tylko dobrego nagrywania. Mi tam wystarczy Silverek, Black i te jego ProTune mnie nie przekonuje. A że kamerka tylko do roweru i ewentualnie nad wodę to pilot też nie będzie potrzebny. Szkoda że koszt jest trochę wygórowany, bo faktycznie taniej (nawet bardzo taniej) wychodzi Black+, ale jak nie mogę czekać to trudno, będe stratny. ;) Osobiście też polecam Polską dystrybucję, dłuższa gwarancja o rok. Sam chyba kupię jak najtaniej byle mieć, koszty strasznie mnie ograniczają. Dopiero po wakacjach jakoś stanę na nogi, ale wtedy będzie za późno. ;) Tapnięte z TapaTalkiem pod Nexus 5

mistrzCK

mistrzCK

I'm a Pro!

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1904 postów
Nie masz kasy to weź na raty w MM czy podobnym ustrojstwie black, bo jak zaczniesz bardziej się bawić w obróbkę, to zaczniesz potrzebować protune i co?
Mi naprawdę baaaaaardzo brakuje.
Choć szczerze mówiąc wydaje mi się, że po premierze H4 dadzą up softu z protune dla Silver. Skoro na H2 było...
Pozdrawiam

Wysłane z mojego SGPT12 przy użyciu Tapatalka

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
Dziękuję za wypowiedzi,czyli wy stawiacie aby kupic najnowszą wersje kamery a to nie jest tak ze najnowsze modele są niedopracowane?

Ro83rt

Ro83rt

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 240 postów
  • Miejscowość:TM
  • Kamera: GoPro Hero3 White
  • Karta pamięci: Sandisk 32GB (10)
Na chwile obecna black+ jest najlepszy i będziesz z niego zadowolony. Jeśli kupisz coś niższego to rownież sie nie zawiedziesz, ale czegoś po pewnym czasie będzie Ci brakowało. Jestem użytkownikiem white i wiem co pisze. Kupuj black + a nie pozalujesz tym bardziej, ze ma to byc zakup na kilka lat.

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
A dlaczego w jednym sklepie go pro hero3 black edition jest za 1899 zl a w innym sklepie jest za 1599 zl?

Tworek

Tworek

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 270 postów
  • Miejscowość:Głogów
  • Kamera: GoPro Hero 3+ Black
  • Karta pamięci: 32GB SanDisk Extreme

Hero 3 Black po wejściu na rynek Hero 3+ Black zeszło z ceny na rzecz "nowszego" modelu, 3 Black teraz kosztuje około 1499-1599zł , za 3+ Black 1799-1899zł. Tak gdzie cena 3 jest na poziomie 3+ po prostu nie watro kupować.

GoPro Hero 3+ Black + Battery BacPac + SanDisk Extreme 32GB

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
Chodzilo mi o te same kamery hero 3+ black wlasnie na jednej stronie kosztowaly 1599 a na drugiej 1899

Tworek

Tworek

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 270 postów
  • Miejscowość:Głogów
  • Kamera: GoPro Hero 3+ Black
  • Karta pamięci: 32GB SanDisk Extreme

Nie stosuj skrótów myślowych, nikt nie czyta w Twoich myślach, napisałeś o Hero 3, więc dostałeś odpowiedź na temat Hero 3.

GoPro Hero 3+ Black + Battery BacPac + SanDisk Extreme 32GB

mistrzCK

mistrzCK

I'm a Pro!

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1904 postów

Jedna jest z dystrybucji polskiej i ma 2 lata gwarancji, druga jest z "przemytu' ma rok gwarancji w serwisie producenta w Holandii.

Więcej przeczytasz o tym na forum.

Pozdrawiam

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
Szukając po forach zauwazyłem dosc ciekawą kamerą jak by nie było 1000 zl tansza co wy na to?

Michal

Michal

Alpha i Omega

• Senior Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 5178 postów
  • Miejscowość:Polska
  • Kamera: Hero 3

Daruj sobie! Naprawdę! Już prędzej brałbym tą! ->

Dżejk Zet

Dżejk Zet

Newbie

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Miejscowość:Wrocław
  • Kamera: GoPro Hero 3+
  • Karta pamięci: SanDisk, 32GB, (10)

Witam!!!

Pomóżcie mi w wyborze. Która kamera jest lepsza Sony Action Cam HDR-as100 czy GoPro Hero3+ Black. Z góry dziękuję

Sebastian

Sebastian

Wyjadacz

• Moderator
  • PipPipPip
  • 1316 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: 3BE/3BE+
  • Karta pamięci: 16/32/64
Jaki masz budżet na zakup kamery plus akcesoria?

Wysłane z mojego HTC One dual sim przy użyciu Tapatalka

Pozdrawiam

Sebastian

MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Dżejk Zet

Dżejk Zet

Newbie

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Miejscowość:Wrocław
  • Kamera: GoPro Hero 3+
  • Karta pamięci: SanDisk, 32GB, (10)

Jaki masz budżet na zakup kamery plus akcesoria?

Wysłane z mojego HTC One dual sim przy użyciu Tapatalka

3 tys. na start

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów
Jak już przeznaczasz taką kase na kamere brałbym na twoim miejscu gp hero3+ black

alvinek

alvinek

Użytkownik

• Użytkownik
  • 134 postów
  • Miejscowość:Żagań
  • Kamera: Hero 3 White
Też bym brał GP Hero 3+ Black, masa różnych akcesorii firmowych i chińskich, z taką kwotą będziesz mógł kupić sporo.

Tapnięte z TapaTalkiem pod Nexus 5

True

True

Newbie

• Użytkownik
  • 11 postów

Ja chyba zdecyduje sie na starsza wersje GP i tak najnowszej 4k nie wykorzystam a pilot jest mi zbedny i nie bedzie mi brakowalo bajerow z gp3+black tylko jaka wybrac? GP3 silver?

Paradise

Paradise

Specjalista

• Użytkownik
  • Pip
  • 205 postów
  • Miejscowość:Poznań
  • Kamera: GoPro hero 3 silver+
  • Karta pamięci: Sandisk 32GB Ultra Class 10
Ja mam silver+. Polecam. Pilot przydaje się tylko aby włączyć kamerę w miejscu niedostepnym. 4k to nowość więc bym odpuścił. Jedydnie co fajne w Black to tryb protune.

Wróć do Co kupić ? · Następny nieczytany temat →