Panowie mam problem, dopiero zaczynam rozkminiać ten program Zainstalowałem wtyczkę Twixtor i mianowicie mam problem gdzie po odpaleniu AE znalezc te efekty jak spowalninianie ?
Adobe After Effect + Twixtor
Rozpoczęty przez LeoDogg , 28 mar 2013 16:53
Napisano 28 marzec 2013 - 21:47
Jesli instalacja przebiegla poprawnie to:
Effects
Re:vision (czy jakos tak)
Twixtor
Ale uwaga, to nie takie hop siup, trzeba zastosowac time remaping, frame blending...
AE to kobyła i mało rzeczy jest ot tak, trzeba umysł przestawic z timeline'a na warstwy
Milej zabawy
Wysyłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
Effects
Re:vision (czy jakos tak)
Twixtor
Ale uwaga, to nie takie hop siup, trzeba zastosowac time remaping, frame blending...
AE to kobyła i mało rzeczy jest ot tak, trzeba umysł przestawic z timeline'a na warstwy
Milej zabawy
Wysyłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
Napisano 03 kwiecień 2013 - 10:22
Ok , wiec mianowicie AF chcialem uzyc aby uzyskac efekt plynnego zwolnienia akcji prawie do zatrzymania stop klatki a nastepnie ponownego przyspieszenia do predkosci wyjsciowej. Klip do obrobki jest zalozmy w 730p/60 fps. Mam nadzieje ze jasno napisalem
Ja i cała ta moja twórczość
Napisano 12 kwiecień 2013 - 08:25
bardzoi fajny link. skorzystałem z niego robiąc slow mo na filmiku 240 fps.
w pewnym momencie zrobiłem zwolnienie do 3% - ze wszystkimi opcjami dokładnie jak na filmiku.
niestety efektów mojej porannej pracy nie znam, bo włączyłem filmik do renderowania.. (plik 9 sekundowy z 2 - sekundowym zwolnieniem do 3%) myslałem, że zajmie to kilka sekund a estymacja czasowa była na poziomie 55 min ;] oczywiście w miedzyczasie musiałem wyjsc do pracy i juz nie zdazyłem zobaczyc efektu ;]
ale jestem mega ciekawy co tam wyszło.
Tak juz mam, że jak się za cos zabieram to chce to robic zajebiscie ;] wiec prosze o info czy macie jakies kursy do AAE (oprocz tutków na "jutube"). Nie bardzo moge znalesc w necie. moze słabo szukam.
korzystam z AAE 4.
dzieki za odp, pozdrawiam.
aaa. pod wieczór spróbuje wrzucić to, co sie udalo skleic
w pewnym momencie zrobiłem zwolnienie do 3% - ze wszystkimi opcjami dokładnie jak na filmiku.
niestety efektów mojej porannej pracy nie znam, bo włączyłem filmik do renderowania.. (plik 9 sekundowy z 2 - sekundowym zwolnieniem do 3%) myslałem, że zajmie to kilka sekund a estymacja czasowa była na poziomie 55 min ;] oczywiście w miedzyczasie musiałem wyjsc do pracy i juz nie zdazyłem zobaczyc efektu ;]
ale jestem mega ciekawy co tam wyszło.
Tak juz mam, że jak się za cos zabieram to chce to robic zajebiscie ;] wiec prosze o info czy macie jakies kursy do AAE (oprocz tutków na "jutube"). Nie bardzo moge znalesc w necie. moze słabo szukam.
korzystam z AAE 4.
dzieki za odp, pozdrawiam.
aaa. pod wieczór spróbuje wrzucić to, co sie udalo skleic