- Portal Portal
- Forum Forum
- Video Video
- Galeria Galeria
- CO NOWEGO CO NOWEGO
- SZUKAJ SZUKAJ
- Kalendarz Kalendarz
- Shoutbox Shoutbox
- Więcej
Więcej

Nagrywanie w pętli
Rozpoczęty przez wpbliszf , 26 maj 2014 08:36
Napisano 26 maj 2014 - 08:36
Nie rozumiem tego nagrywania w pętli, wg mojej logiki jeśli mam ustawione 20 min to kamera powinna nagrywać bez limitu tj powinna nagrywać w taki sposób, że tworzy 20-minutowe odcinki, a jeśli dochodzi do zapełnienia karty wtedy te stare odcinki powinny być nadpisywanie. U mnie jest inaczej, mam ustawione 20 min
a kamera nagrywa odcinki po 5 min.
Czy też tak macie?
Ustawienia
Wersja
a kamera nagrywa odcinki po 5 min.
Czy też tak macie?
Ustawienia
Wersja
Napisano 26 maj 2014 - 13:11
To normalne, nagrywa odcinki zależnie od ustawienia, w twoim przypadku nagrywa po 5 minut czyli 4 odcinki (20 minut), po czym nadpisuje pierwszy nagrany, nagranym na bieżąco.
Nagrywałem w pętli 5 minut, GoPro nagrywała odcinki 1 minutowe po czym nadpisywała pierwszy nagrany kolejnym materiałem.
GoPro Hero 3+ Black + Battery BacPac + SanDisk Extreme 32GB
Napisano 28 maj 2014 - 20:22
Podsumowując, nie zapełnisz całej karty. Zapełnisz tylko tyle karty na ile ustawiłeś zapętlenie. Ja mam ustawione zapętlenie na 5 minut również. Kamera nagrywa odcinki jednominutowe i po pięciu minutach zapętla znów na pierwszy odcinek jednominutowy. To jest dobre rozwiązanie, bo można mieć kamerę włączoną cały czas bez obaw że zapełni się karta. Jeżeli trafi się scena którą chcemy sobie zapisać, wtedy wyłączamy nagrywanie i włączamy ponownie żeby kamera nagrywała dalej. W ten sposób nie mamy ciągłego nagrania, tylko te odcinki które tak na prawdę chcieliśmy uwiecznić. Z tego co pamiętam to jest tam opcja, że kamera nagrywa do oporu ( do zapełnienia karty) ale tak czy inaczej dzieli nagranie na jakieś tam części. Ułatwia to późniejsze odnalezienie fragmentów które nas interesowały.