W miejscu gdzie jest zamocowana kamera można zamontować go pro w obudowie wodoszczelnej czy tej otwartej.
Już ci mogę powiedzieć że będzie widać drgania na filmie jeśli podłączysz tak go pro tylko na śrubie w tym mocowaniu co jest. Niema żadnej amortyzacji drgań i tylko mocniej dmuchnie w fantoma i drgania przeniosą się na film. Przerabiałem to z fantomem 1 i takim mocowaniem.
Ja pierwsze "wyciszenie" drgań to była z nieoryginalnych mocowań do go pro ta żelowa naklejka do mocowań taka jak np w tym zestawie
Potem się okazało że nadal drży wszystko i przesiadłem się na przyklejone mocowanie oryginalne z gopro i kamerę mocowałem na szybkozłączkę od gopro plus tego że mogłem zawsze moje go pro przełożyć na klatkę czy głowę i iść robić coś innego niż tylko latać. To dosyć dobrze wyciszało drgania ale z wiatrem i wirującymi wirnikami nie wygrasz gimbal to pokona ale wiadomo że też pokona fundusze które każdy liczy.
Jeśli masz możlwiość kożystania z tego fantoma o którym piszesz proponuję pozostawić mu jego oryginalą kamerę (jeśli pan informatyk pozwoli ) a go pro zawsze można użyć do dodatkowych ujęć
Tak jak ja zrobiłem np tutaj na początku filmu.
No i na koniec mały duży plusik z tego co się orientuję to ten fantom ma łączność wifi a co za tym idzie podgląd na żywo na smartfonie ale niestety kąta kamery się nie da ustawić , Latasz filmujesz a w między czasie możesz cyknąć fotkę
Sprwdź opis tutaj
Reasumując
Zamontowana kamera gopro na śrubkę mega drgania, ale możliwość pochylenia kamery chyba prawie maksymalnie w dół nawet
kamera fantoma redukcja drgań ale ogranicznie widoczności tylko na wpost
Tyle co widać po sieci można wywnioskować.
Pozdrawiam
Mam jeszcze jedno pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Ile czasu polatam Phantom Fc40 zanim bateria się rozładuje ? Gdzieś słyszałem że 30min, ale nie wiem czy to prawa...
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Siema jeśli jest zasilany aku oryginalnym czy zamiennikiem 2.200mAh to osobiście w P1 miałem maksymalny czas lotu około 10 min. W zależności od warunków pogodowych oscylowało między 7-10 min.
W P2 i P2V i V+ są baterie 5200 i one wystarczą na około 20 min lotu pod warunkiem dobrej pogody itd...