drift hd… umoczony
Rozpoczęty przez baryl007 , 08 wrz 2014 11:40
Napisano 08 wrzesień 2014 - 11:40
Witam
Mam pytanie. Do mojej kamery dostała sie woda, byc może za słabo przykreciłwm klapkę ,ale nie jestem do konca przekonany że tak było. Tak czy siak pływałem z nią w chorwacji tak do 3m i nagle sie wyłączyła ,gdy ją otworzyłem w środku była woda . nie mam gwarqncji wiec rozkrecilem wysuszyłem , niestety nawet sie nie włacza.
Teraz pytanie , jest jakaś firma która mogła by to naprawić w rozsądnej cenie czy lepiej kupić nową?
Mam pytanie. Do mojej kamery dostała sie woda, byc może za słabo przykreciłwm klapkę ,ale nie jestem do konca przekonany że tak było. Tak czy siak pływałem z nią w chorwacji tak do 3m i nagle sie wyłączyła ,gdy ją otworzyłem w środku była woda . nie mam gwarqncji wiec rozkrecilem wysuszyłem , niestety nawet sie nie włacza.
Teraz pytanie , jest jakaś firma która mogła by to naprawić w rozsądnej cenie czy lepiej kupić nową?
Napisano 08 wrzesień 2014 - 21:22
Witam
właśnie wróciłem z wakacji gdzie pływałem z kamerą Drift Ghost HD w oceanie na głębokości do 1,5 metra (zabawa z falami). Po wyjściu z wody kamera normalnie działała, ale po jakimś czasie bardzo zaparował obiektyw i wyświetlacz. Klapka wodoszczelna z uszczelką, po otwarciu ani kropli wody czy wilgoci. Oczywiście filmy nakręcone w wodzie super, ale później po zamontowaniu w samochodzie wszystko zaparowało. Było tak kilka razy przez tydzień. Umieściłem film na youtube i znalazłem jeszcze jeden z takim problemem. Czyżby to była jakaś wada fabryczna? link do filmu mojego i znalezionego w sieci
Napisano 09 wrzesień 2014 - 16:20
Kamera jest jeszcze rok na gwarancji więc nie powinno być problemu z naprawą lub wymianą. Mam sporo zdjęć kamery zaparowanej i z wodą w środku na wyświetlaczu więc to pewnie jakaś wada uszczelki bo kamera działa tylko paruje. Szkoda tylko, że wakacje nagrane na kamerę są do śmieci bo mało co widać.