Siemka. Planuję zakupić Chest Mount od GoPro (a w zasadzie podróbkę za 5 dyszek pasującą do GoPro ). Jako że jestem posiadaczem CamOne Infinity to nie mam pojęcia czy mocowania będą pasować. Czy obudowa od CamOne pasuje do szybkozłączki GoPro?
Pozdro : )
Akcesoria GoPro do CamOne
Rozpoczęty przez Golden , 16 wrz 2014 17:29
Napisano 17 wrzesień 2014 - 11:42
Priders, nie wprowadzaj w błąd, CamOne Infinity jest na tym samym systemie mocowań co GoPro, więc powinno pasować, tam nigdzie nie ma mocowania na gwint 1/4".
Przepraszam, zrobiłem double-check, jest przy samej kamerze bez obudowy gwint 1/4", więc mamy 2 możliwości zamontowania na klacie - w obudowie bez adaptera i bez obudowy z .
- Priders i Golden lubią to
FORUM | | |
Napisano 17 wrzesień 2014 - 17:16
Priders, nie wprowadzaj w błąd, CamOne Infinity jest na tym samym systemie mocowań co GoPro, więc powinno pasować, tam nigdzie nie ma mocowania na gwint 1/4".
Przepraszam, zrobiłem double-check, jest przy samej kamerze bez obudowy gwint 1/4", więc mamy 2 możliwości zamontowania na klacie - w obudowie bez adaptera i bez obudowy z .
O no to elegancko
Pozdro
Napisano 29 czerwiec 2015 - 12:41
camone będzie pasował do akcesoriów z gopro po dokupieniu szybkozłączki?
Jak już pisano - będzie pasował.
Jest drobna różnica w konstrukcji i wymiarach na styku CamOne - GoPro, bo Niemiaszki zastosowały w swoim produkcie ząbkowanie na jednej z płaszczyzn połączenia. Ale po skręceniu śrubą szybkozłączki czy innych mocowań GoPro z obudową CamOne tarcie załatwia sprawę stabilności bardzo skutecznie.
Tu masz połączenia obudowy z adapterem dedykowanym dla GoPro, przed dokręceniem śruby. Różnica w dopasowaniu jest mniejsza, niż w części aluminiowej chińszczyźny w ramach jednego systemu .
Oczywiście ząbki na złączu obudowy wycierają się z czasem, ale to żaden problem. Równie dobrze mogłoby ich tam nie być.
Wysłano z mojego wysyłacza .