Wakacje 2014
Rozpoczęty przez ariupl94 , 20 wrz 2014 12:26
Napisano 20 wrzesień 2014 - 12:26
Siema!
Przesyłam filmik może nie do końca związany z odpowiednim działem, bo ogólnie podsumowujący moje wakacje, ale myślę, że warto obejrzeć.
Z góry przepraszam za jakość, ale jestem jeszcze słaby w dziedzinie renderingu i przesyłania na YT/Vimeo.
Miłego oglądania!
Liczę oczywiście na Wasze opinie, bo dopiero się uczę montażu, więc każda wskazówka będzie dla mnie bardzo cenna
- skiper83 przyznał pochwałę
Napisano 20 wrzesień 2014 - 13:30
Trochę spamu zrobiłem - przyznaję się bez bicia, ale klip ma w sobie coś z każdego
Dzięki Taaak, choć to też kwestia tego, że przesadziłem z ostrością i konwersji Vimeo. Z resztą było to nagrywane "z ręki".
W następnym tygodniu na szczęście mam w planie budowę 2 stabilizatorów, więc ujęcia statyczne się znacznie poprawią.
Napisano 20 wrzesień 2014 - 14:10
Tak, ujęcia z łapy niszczą efekt w spowolnieniach. Budowa czy kupno stabilizatora to świetne rozwiązanie. Film od razu dostaje zastrzyk profesjonalizmu, a po montażu jak i samej jakości wyciągniętej z kamery sportowej, muszę przyznać gratulacje za konkretne umiejętności w temacie
Napisano 20 wrzesień 2014 - 18:41
Właśnie na to czekałem.
Wakacje się skończyły produkować co kto tam ma.
Jeden z ciekawszych filmików w ostatnim czasie.
Przy następnym renderze ustaw w Vegasie opcję [Disable resample] bo chyba wkradł ci się przeplot w dynamiczne sceny.
Na próbce prawy przycisk i opcja na samym dole w zakładce Switches lub z paska u góry Edit > Switches > Disable resample.
Do takich szybkich wypraw rowerowych nagrywaj 60 klatek na sekundę a nawet 120 w 720p. Nie ma na yt różnicy między 1080 a 720 a wyjdzie ci dużo ostrzej i smuklej.
Pozdrawiam
Napisano 12 maj 2015 - 11:28
Hej wszystkim! Wiem, że trochę odgrzewam temat, ale mój klip wziął udział w Festiwalu letnich filmów sportowych by Sony Action. Potrzebuję Waszych głosów, by móc wygrać kamerę Sony Action Cam i tworzyć dla siebie oraz dla Was coraz lepsze klipy z wakacji i nie tylko!
Jeśli macie minutkę proszę wejdźcie pod ten link i zostawcie po sobie głos
PS. Filmik dodany przez użytkownika Arju Te (czyli mnie), zdjęcie klipu takie jak na Vimeo!
Napisano 27 czerwiec 2015 - 10:19
Wiem, że trochę późno, ale sesja była i wcześniej jakoś nie miałem czasu.
Dziękuję wszystkim, którzy oddali na mnie swój głos w konkursie. Co prawda nie udało mi się wygrać nagrody publiczności (miałem 2 miejsce), ale za to nagrodę od portali internetowych, które zasiadały w Jury udało mi się zdobyć i tym samym wygrałem 1000 zł!
Jest to dla mnie ogromne wyróżnienie i bardzo się cieszę z tego powodu.
Dzięki jeszcze raz wszystkim za docenienie mojej pracy/hobby i mam nadzieję, że na tych wakacjach uda mi się nagrać jeszcze lepszy klip!
Wróć do Sporty rowerowe · Następny nieczytany temat →