Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Phantom2 h3-3d, problem z przechyłem w dół (pytanie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

bushwooz

bushwooz

Newbie

• Użytkownik
  • 14 postów
  • Miejscowość:stalowa wola
  • Kamera: gopro 3 blac surf, nikon d5100
  • Karta pamięci: Sandisk 8gb, 2x Sandisk 16gb

Witam, od paru miesięcy użytkuje phantoma 2 z gimbalem h3-3d ora zgopro 3 black. Mój gimbal nie przekręca kamery o 90* w dół. Z początku myślałem że ten gimbal po prostu tak ma że nie przechyla kamery obiektywem pod kątem 90* w dół. Czy ktoś z użytkowników tego gimbala mógłby napisać czy to wada mojego egzemplarza czy każdy tak ma.

Z mojego maksymalny obrót w dół wygląda tak:

Jak widać nagranie nie jest centralnie z góry jak było to na pewno możliwe z h3-2d. Chce dojść do tego czy mój egzemplarz jest wadliwy czy 3d tak ma.

Dodam jeszcze że phantom nie był od zakupu wogóle aktualizowany.

Jutro podrzuce fotke jak wygląda maksymalne skierowanie kamery w dół na phantomie.

skiper83

skiper83

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPip
  • 663 postów
  • Miejscowość:Lubuskie
  • Kamera: GoPro 3 Silver & Phantom ??
  • Karta pamięci: 2x SanDisk 16GB (10)

Siema nie wiem czy temat aktualny ale:

1. zrobił bym wszystkie aktualizacje fantoma ,gimbala jeśli takie istnieją, a jak piszesz że od paru miesięcy użytkujesz to na pewno jest kilka aktualizacji do zrobienia.

Poza tym gimbal H3-3D to świeży temat więc ciągle jakieś poprawki robią.

2. jeśli brak poprawy to nie czekać tylko gwarancja a w międzyczasie szukanie podpowiedzi np tutaj --> 

3. pisz tutaj  mi odpowiedzieli na kilka pytań w przeciągu 24h więc warto spróbować. (Serwis niemiecki ale angielski z translatora rozumieją ;) wiem bo tak z nimi gadałem )

Jeśli będziesz szukał podpowiedzi nagraj filmik z góry jak to wygląda ale w kolorze bo ten to tak słabo wypada z pokazaniem zmiany kąta widzenia. Wyprostuj kamerę na horyzont i po chwili opuść do dołu na maksa. 

Drugi filmik proponuję nagrać na "postoju" i też kamera prosto a potem opuść do dołu.

Pamiętaj że jednym z pytań np w serwisie będzie aktualizacja :D

Wróć do Filmowanie z powietrza · Następny nieczytany temat →