Nauka latania.
Rozpoczęty przez Priders , 14 paź 2014 17:24
Napisano 14 październik 2014 - 17:24
Witam,
Zakupiłem ostatnio drona, Phantoma fc40.
Nie za bardzo ogarniam ten sprzęt i chciałbym zapytać się, czy ktoś nie zechciałby mnie poduczyć.
Jestem ze Śremu, więc byłoby super, gdyby ktoś był stąd. Dopuszczam też możliwość spotkania w Poznaniu, zależy od wymogów "nauczyciela".
Wysłane z telefonu. Za błędy przepraszam.
Nie za bardzo ogarniam ten sprzęt i chciałbym zapytać się, czy ktoś nie zechciałby mnie poduczyć.
Jestem ze Śremu, więc byłoby super, gdyby ktoś był stąd. Dopuszczam też możliwość spotkania w Poznaniu, zależy od wymogów "nauczyciela".
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 14 październik 2014 - 17:26
Witam,
Byłbyś bliżej to bym wpadł Lubuskie / Międzyrzecz więc trochę km jest... może nie jestem super w lataniu bo latam w opcji GPS ale zawsze coś ...
Napisano 14 październik 2014 - 17:54
Ja go dopiero wczoraj odpaliłem, a ty chcesz już, żebym baterię kupował ??
oj pytam bo myślałem że się już oczytałeś w sieci i czasach latania na jednym aku.
Pytam z doświadczenia z fantomem 1 że miałem 2 aku i wychodził mi czas latania około 16-20 min w zależności czy był wiatr czy mocno musiał walczyć naturą i od mojego skila w lataniu
Napisano 14 październik 2014 - 18:07
Narazie nic nie czytałem, dopiero będę zagłębiał tajniki latania Btw. Moja historia z lataniem i tak zaczęła się niezbyt kolorowo... Nie miałem nawet instrukcji w zestawie Wysłane z telefonu. Za błędy przepraszam.
Pozdrawiam,
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 14 październik 2014 - 21:19
Proponuje całkowicie odczepić kamerkę wraz z jej obudową i polatać gołym fantomem bo ja pierwszy lot zaliczyłem z gopro w obudowie wodoszczelnej i złamałem mocowanie od obudowy . Jeśli tego nie robiłeś pobierz programy ze strony dji.com do aktualizacji sprzętu i zrób pełny update jak program każe. Chcesz to ci podeślę skany mojej instrukcji w niej są nawet "ćwiczenia" jak latać.
skyrunnerdji vel skiper83 nadaje z Xperii Z1
skyrunnerdji vel skiper83 nadaje z Xperii Z1
Napisano 15 październik 2014 - 05:40
tu masz na dole asystent and drivers czy jakoś tak i tam masz dwa programy naza asystent software to jest program który pokaże ci i uaktualni jak coś fantoma i w nim można konfigurować inne parametry i napewno zainstaluj DJI WIN.... sterownik pod Windowsa. 1 sterownik potem program i podłączasz fantoma Tyle z telefonu
mały update:
na tej stronie masz również niestety ale w języku angielskim instrukcję całą.
Sprawdziłem u siebie i ... też mam w języku angielskim więc dużo ci nie pomogę ale podeślij mi na PW maila podeśle ci te ćwiczenia wydane przez nich.
Wróć do Filmowanie z powietrza · Następny nieczytany temat →