SD ERROR w GoPro
Rozpoczęty przez Gość , 24 kwi 2013 18:09
Guest__*
Napisano 24 kwiecień 2013 - 18:09
Jeśli sformatowaliśmy kartę w komputerze i po włożeniu do kamery występuje SD ERROR, wchodzimy w menu szukamy ikony kosza i usuwamy wszystkie dane z karty/formatujemy, u mnie to pomogło.
Jeśli chcemy sformatować kartę zgodnie ze wszelkimi możliwymi procedurami, powinniśmy użyć odpowiedniego oprogramowania do formatowania karty pamięci.
Takim programem jest darmowy SD formatted.
Możemy go ściągnąć stąd:
Dla exFAT i Windows XP potrzebna jest poprawka
Możliwe, ze procedura zadziała też, gdy mamy komunikat w kamerze No SD
Przetestujmy też programem Victoria, w razie problemów z kartą, który już opisałem na tym forum.
Dla kart do 32 GB GoPro formatuje w FAT32.
Dla kart 64 GB i wyżej GoPro formatuje w exFAT.
Jeśli chcemy sformatować kartę zgodnie ze wszelkimi możliwymi procedurami, powinniśmy użyć odpowiedniego oprogramowania do formatowania karty pamięci.
Takim programem jest darmowy SD formatted.
Możemy go ściągnąć stąd:
Dla exFAT i Windows XP potrzebna jest poprawka
Możliwe, ze procedura zadziała też, gdy mamy komunikat w kamerze No SD
Przetestujmy też programem Victoria, w razie problemów z kartą, który już opisałem na tym forum.
Dla kart do 32 GB GoPro formatuje w FAT32.
Dla kart 64 GB i wyżej GoPro formatuje w exFAT.
Napisano 25 kwiecień 2013 - 21:35
Po co kombinować.
Wchodzisz do menu kamery i robisz czyszczenia i wszystko w temacie.
Error SD pojawiał kilkakrotnie i powyższa procedura w zupełności wystarczyła do naprawienia błędu.
Wchodzisz do menu kamery i robisz czyszczenia i wszystko w temacie.
Error SD pojawiał kilkakrotnie i powyższa procedura w zupełności wystarczyła do naprawienia błędu.
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 09 czerwiec 2013 - 19:57
Witam ,
U mnie opisana metoda nie działa. Format w smartfonie zlikwidował SD ERROR w kamerce, jednak przy próbie zgrania materiału na komputer jest informacja , że karta jest nie sformatowana. Sformatować normalnie się jej nie da ale da się to zrobić za po zmianie we właśćiwościach > sprzęt > Gopro > Zasady - wtedy pojawia się opcja formatu za pomocą plików NTFS. PO takim formacie komputer widzi kartę ale na kamerce zaś pojawia się SD ERROR. To już druga karta Sandisc SD micro 64GB , z którą mam taki problem. Formatowanie karty z poziomu kamerki nic nie daje. Próbowałem także "formaterem" i nic. Czy ktoś może to bliżej wyjaśnić ?
Czy po prostu zwrócić kartę i spróbować inną. Jakie karty o pojemności 64 GB są najlepsze ?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ,
WW.
U mnie opisana metoda nie działa. Format w smartfonie zlikwidował SD ERROR w kamerce, jednak przy próbie zgrania materiału na komputer jest informacja , że karta jest nie sformatowana. Sformatować normalnie się jej nie da ale da się to zrobić za po zmianie we właśćiwościach > sprzęt > Gopro > Zasady - wtedy pojawia się opcja formatu za pomocą plików NTFS. PO takim formacie komputer widzi kartę ale na kamerce zaś pojawia się SD ERROR. To już druga karta Sandisc SD micro 64GB , z którą mam taki problem. Formatowanie karty z poziomu kamerki nic nie daje. Próbowałem także "formaterem" i nic. Czy ktoś może to bliżej wyjaśnić ?
Czy po prostu zwrócić kartę i spróbować inną. Jakie karty o pojemności 64 GB są najlepsze ?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ,
WW.
Napisano 22 czerwiec 2013 - 07:07
Nie formatuj kart w kamerze i będziesz miał kłopot z głowy.jedynie w windzie ustaw exfat i domyślna alokacja.
Prowadzę rozmowę z producentem ale oni sami narazie nie znaja lepszego rozwiązanie.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Prowadzę rozmowę z producentem ale oni sami narazie nie znaja lepszego rozwiązanie.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Pozdrawiam
Sebastian
MacBooK Retina ME294 15"2.3GHz/16GB/512GB
Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !!
Napisano 29 maj 2015 - 22:23
Taka która działa wczoraj..
Sytuacja wygląda tak, przyszla mi kamerka- wziąłem od dziewczyny karte z tel jakąś noname 2GB, wsadzilem porobilem pare filmikow pare zdjęć tak o sobie na próbę (mam sandiska 64GB zamówioną będzie w pon..) no i działało super wszystko, wrocilem do weekend do domu, znalazłem też jakąś noname 2GB wsadzilem- wyskakuje error, zrobilem formata w GP- dalej to samo. Mysle cholera pewnie zepsuta, no ale weekend chciałem ponagrywać jak na moto jeżdże to pojechałem do dziewczyny po tamtą karte- wsadzam wszystko gra, tylko minuta wolnego miejsca została no to szybko format z poziomu GP i jeb "SD error" wyskakuje...
Porobilem formaty jak tylko sie dało, przez GP, przez tel, przez kompa programem, porobiłem telefonem zdjęcia i wsadziłem, dalej ciągle ten error.. A karta działała...
Ktoś mi to wytłumaczy, pomoże?