potężne braki w wiedzy ale po kolei...
1- gohero.pl polecam kupiłem kamerę i akcesoria od nich mega pozytywna obsługa
2- jeśli to ma głownie robic zdjęcia i okazjonalnie krecic filmiki to lepiej kup aparat.. w tej cenie dostaniesz super wypasionego kompakta
3- jeśli jednak nadal upierasz się przy kamerze to
- w turystyce górskiej będziesz potrzebował co najmniej jednej 64GB karty (zależy jak długie wypady)
- Silver robi względnie bardzo dobre zdjecia jak na taki sprzęt (jak poprzeglądasz forum i internet to znajdziesz sample) NIE OCZEKUJ JAKOŚCI DOBREGO KOMPAKTU CZY LUSTRA !
- o obsługę w rękawicach się nie martw bo to proste i łatwe (tylko 3 guziki)
- menu kamery jest tak przejrzyste że po dwóch dniach zabawy będziesz miał to w małym palcu
- gdzie byś nie kupił to nie masz w zestawie ani karty ani ładowarki, a to co się znajduje w zestawie znajdziesz na filmach pod tytułem UNBOXING
- kamerę ładujesz z kabla USB (ładowarka telefonu 1A, komputer, powerbank)
- możesz dokupić akcesoryjne ładowarki są oryginały jak i zamienniki, jest o tym na forum
- kupując to urządzenie należy pamiętać że twoje wydatki dopiero się zaczynają...
- zestaw który dostaniesz z kamerą pozwoli Ci zamontować kamerkę na kasku (zakrzywiony przylepiec) i na czymś co bedzie się nadawało do przylepienia płaskiego mocowania
- o odzieży wierzchniej z podstawowym zestawem zapomni
Do turystyki górskiej przyda CI się wg. mnie:
- monopod
- chest mount herness (szelki)
- head strap (opaska na głowę)
- kilka sztuk baterii
- powerbank i/lub ładowarka do baterii GoPro
- przydało by się kilka przegubów
- zabezpieczenia do przywiązania kamery ( TEATHERS)
- inne... o których teraz nie pomyślałem...
Generalnie jeśli to ma robić zdjęcia to kompakt będzie lepszy, chociażby ze względu na czas pracy baterii i jakość zdjęć....