Cześć wszystkim! Widzieliście już nowy film Mica ?. Pokazuje tam, że jak ciężko chodzą przyciski w obudowie to trzeba nasmarować smarem sylikonowym. Rzecz w tym, że jak mam w domu olej sylikonowy, czy też się nada? Smar jest gęstszy od oleju, chodzi o to, żeby nie zniszczyło uszczelki.
Przyciski w obudowie
Rozpoczęty przez Jc0b , 31 gru 2014 11:37
Napisano 31 grudzień 2014 - 13:16
Jest przecież pokazane na filmie, że nie olej (tak, wiem że chodziło mu o samochodowy)
A tak na poważnie, nie ryzykowałbym. W sumie za drogi sprzęt, żeby się tak bawić. Popytaj wśród rodziny/znajomych. Może ktoś będzie miał odpowiedni płyn.
A tam, przejadę się do castoramy i kupie smar, ostatnio jak kupowałem WD40 to widziałem za 13 zł.
Napisano 31 grudzień 2014 - 13:58
Można i tak. Ale serio te przyciski tak ciężko wcisnąć? Czy ludzie koloryzują?
No więc w moim starym Hero 3 blacku na początku cięzko było, ale powciskałem kilka razy i się wyrobiło. Tylko, że u niektórych się nie wyrabia i trzeba interweniować smarami itd.
A propos, powiedz mi, czy u Ciebie w Silverze są w ekraniku jakieś paski kolorowe lub czarne?
Napisano 31 grudzień 2014 - 14:10
No więc w moim starym Hero 3 blacku na początku cięzko było, ale powciskałem kilka razy i się wyrobiło. Tylko, że u niektórych się nie wyrabia i trzeba interweniować smarami itd.
A propos, powiedz mi, czy u Ciebie w Silverze są w ekraniku jakieś paski kolorowe lub czarne?
Powiem tak, kamera została wygrana w konkursie (zwykle kręciłem filmy jakimiś lustrami itp.). Stąd znam się na montażu. Jeszcze do mnie nie dotarła, ale dam znać jak tylko dostanę. Sądzę jednak, że skoro to wygrana w konkursie to została sprawdzona i dotrze do mnie w pełni sprawna. Swoją drogą ciekawe jak honorowana jest gwarancja przy nagrodach...
Napisano 31 grudzień 2014 - 14:12
Powiem tak, kamera została wygrana w konkursie (zwykle kręciłem filmy jakimiś lustrami itp.). Stąd znam się na montażu. Jeszcze do mnie nie dotarła, ale dam znać jak tylko dostanę. Sądzę jednak, że skoro to wygrana w konkursie to została sprawdzona i dotrze do mnie w pełni sprawna. Swoją drogą ciekawe jak honorowana jest gwarancja przy nagrodach...
Hymm, a ten konkurs odbywał się w Polsce? I kto był sponsorem, kto rozdawał wyżej wymienioną kamerę?
Napisano 31 grudzień 2014 - 18:22
Ja nic nie zazdroszczę, po prostu martwię się o twoją gwarancję ;)Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.
Spoko luz, wielokrotnie coś wygrywałem. Nawet tablet samsunga z którego piszę jest wygrany a gwarancja go obejmuje.
Napisano 31 grudzień 2014 - 18:40
Szczęściarz :)Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.
Nazywaj to jak chcesz Ja bym tego szczęściem nie nazwał, bo do każdej pracy dorzucam dużą cząstkę siebie. Wymyślam, pisze scenariusz, nagrywam, piszę wiersze, szukam klimatycznej muzyki itp. To nie jest tak, że wpisuje maila i wygrywam losowanie
Wróć do Porady, triki, ulepszenia - wszystkie modele · Następny nieczytany temat →