Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum (zaiste jest to wielka świątynia wiedzy).
Jest to mój pierwszy post i mam nadzieję, że nie zaliczam od razu skuchy umieszczając ten temat w tym dziale
Do rzeczy. Zamierzam kupić pierwszą kamerę w swoim życiu, która ma służyć mi do "amatorskiego" nagrywania filmów w domu z życia dzieci, na spacerach, ale przede wszystkim na wczasach podczas snoorkowania.
Od 2 miesięcy śledziłem to forum czytając wypowiedzi na temat problemów z poszczególnymi kamerami, wszystkie za i przeciw dla każdej marki itd. Doszedłem do wniosku, że kamera którą chciałbym kupić musi posiadać wyświetlacz (bo na pewno będę miał problemy z kadrowaniem) i pozostaję już tylko przy decyzji czy ma być to Hero4 Silver czy Ghost-S lub... a to za chwilę. Cały czas skłaniam się jednak bardziej ku Ghostowi, w którym bardziej odpowiada mi jego kształt, "nagrywanie wstecz" (przyda się podczas wędkowania).
Mój spokój burzy jednak tylko 1 pytanie, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. CZY, a jeżeli tak to KIEDY (chociaż w przybliżeniu) będzie premiera nowego Ghosta ? Nie chciałbym kupić teraz kamery i za miesiąc denerwować się, że jest już nowy model, który jest 100 razy lepszy i posiada 1000 nowych bajerów. Czy ktoś zna zatem odpowiedź ?
Wielkie dzięki.