Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Którą GoPro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Wojol

Wojol

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Miejscowość:Ruda Śląska
  • Kamera: Brak
  • Karta pamięci: Brak

Witam,

jestem zdecydowany kupić kamerkę GoPro Hero jednak nie wiem którą. Ogólnie interesowała mnie GoPro 3+ Black oraz najnowsza generacja czyli 4 ( silver albo black).

Sprzęt zamierzam kupić nowy i od razu doposażyć ją w różne akcesoria. Kamera służyłaby do nagrywania jazdy na rowerze, nurkowaniu, jako zewnętrza kamera w samochodzie oraz innych rzeczy które wpadną mi kiedyś do głowy.

Nagrywać mam zamiar tylko w rozdzielczości 1080p 60FPS.

Co możecie mi polecić? Warto myśleć tylko o 4 a o 3+ zapomnieć? Jeżeli tak to którą wersje?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

skiper83

skiper83

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPip
  • 661 postów
  • Miejscowość:Lubuskie
  • Kamera: GoPro 3 Silver & Phantom ??
  • Karta pamięci: 2x SanDisk 16GB (10)

Muszę coś innego wymyślić bo to mnie nudzi robię to ostatni raz a potem idę do Admina na skargę  :cry:

Tutaj odblokujesz całe forum i wszystkie tematy związane z gopro i jej kupnem. Polecam zacząć od tego >>KLIK

• Hydra i Jc0b lubią to

Wojol

Wojol

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Przedstawić już się przedstawiłem, nie wiem za bardzo o co chodzi ponieważ z tego co widze, dział jest odpowiedni do mojego pytania i nie łamie nim regulaminu w żaden sposób.

Priders

Priders

I'm a Pro!

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 2392 postów
  • Miejscowość:Śrem
  • Kamera: BMPCC, Gopro H3+B
  • Karta pamięci: SanDisk, Samsung
Bierz 4silver, bo 3+Black już nowej nie dostaniesz to po pierwsze. Po drugie na pewno docenisz ekranik :) I tyle, sprawa chyba zamknięta. Ps. Kolega jest już po prostu trochę zdenerwowany, nie miej mu tego za złe :D Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.

Pozdrawiam,

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

skiper83

skiper83

Ekspert

• Użytkownik
  • PipPip
  • 661 postów
  • Miejscowość:Lubuskie
  • Kamera: GoPro 3 Silver & Phantom ??
  • Karta pamięci: 2x SanDisk 16GB (10)

Bierz 4silver, bo 3+Black już nowej nie dostaniesz to po pierwsze. Po drugie na pewno docenisz ekranik :) I tyle, sprawa chyba zamknięta. Ps. Kolega jest już po prostu trochę zdenerwowany, nie miej mu tego za złe :D Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.

nie jestem zdenerwowany tylko czuję się jak Don Chisciotte walcząc z wiatrakami. 

Kolega zdziwiony że go odsyłam do działu przywitaj się. jak widzę że masz jeden post założony to już wiem że nie byłeś tam gdzie najpierw powinieneś iść. A żeby było jasne to ten temat założyłeś 16:27 a przywitałeś się 16:43 :D

Niby pierdoła ale jakieś zasady są chyba ...

A wybór ci podał priders. Nic nowego nikt nie wymyśli 

Wojol

Wojol

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Tylko, że przywitanie się nie jest czymś wymaganym, może ktoś nie chce przedstawiac swojej osoby a zarazem taki dział uważa za niepotrzebny i spam a woli pisać od razu o konkretach.

4jka jest jakościowo lepsza od 3+ jeżeli chodzi o nagrania?

Jaka różnica między Black a silver? Nie lepiej doinwestować do 4ki black i dokupić ekran ?

Edit: patrząc na strony typu saturn są wersje takie jak  GP H4 silver Motosports Edition bądź Adventure Edition, różnica polega tylko na jakiś dodatkach w porównaniu do zwykłej Silver ?

peyter

peyter

Newbie

• Użytkownik
  • 8 postów
  • Miejscowość:Gliwice
  • Kamera: Gopro Hero4 Silver
  • Karta pamięci: Sandisk Extreme 32gb (10)

Tez mialem ten sam dylemat miedzy 4 silver i black.  

4 Silver nagrywa w troche (ale nie jest to mega przeskok) lepszej jakosci niz 3 + , wiecej opcji i trybow.

Za 4 silver przemawia cena i ekran ktory bardzo sie przydaje. Tez myslalem o black ale powiem ci dlaczego zrezygnowalem :

-Brak ekranu - dokupienie to dodatkowe koszta

-Krotszy czas nagrywania / wiecej zre pradu

-Kamera sie grzeje i jest to tzw 'known issue' - a dolozenie dodatkowo ekranu zwieksza problem

-Obrobka video 4k - trzeba miec duzo miejsca, duzo czasu i mocny sprzet, a takze miec lcd albo telewizor obslugujacy ta rozdzielczosc zeby to mialo sens (- choc 4k skonwertowane do 1080 i tak wygladaja niezle)

• skiper83 lubi to

I want to die peacefully in my sleep like my grandfather.... not screaming in terror like his passengers!

Wojol

Wojol

Newbie

• Użytkownik
  • 7 postów

Chyba ostatnie pytanie, jaka różnica między Motosports Edition bądź Adventure Edition w wersji Silver.

Poczwar

Poczwar

Użytkownik

• Użytkownik
  • 64 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Kamera: Gopro Hero 4 Silver
  • Karta pamięci: Sandisk Extreme 32GB

Różnica jest w mocowaniach jakie dostajesz w komplecie.

Priders

Priders

I'm a Pro!

• Moderator
  • PipPipPipPip
  • 2392 postów
  • Miejscowość:Śrem
  • Kamera: BMPCC, Gopro H3+B
  • Karta pamięci: SanDisk, Samsung
Odsyłam do wujka googla, albo na forum już jest co najmniej 5razy opisane >_>
Chyba powoli zaczynam się czuć jak ty, @skiper83 :D

Wysłane z Smartfona. Za błędy przepraszam.

Pozdrawiam,

Używaj funkcji Szukaj na forum, nie stosowanie się do wskazania będzie karane !! 

Wróć do Co kupić ? · Następny nieczytany temat →