Cześć. W piątek dostałem nową Gopro 4 Black, naładowałem ją w sobotę wieczorem ładowarką od iPhonea 5s. W niedziele rano pojechaliśmy z chłopkami na rozgrywkę ASG. Przez cały dzień temperatura była w okolicach 3-4 stopni. Do godziny 11 nakręciłem 12 minut materiału... w 1080/60klatek. Czy to normalne, że tak słabo trzyma bateria w nowej kamerce Gopro?
Słaba bateria w nowej GoPro 4 Black
Rozpoczęty przez virus191 , 25 sty 2015 16:57
Napisano 25 styczeń 2015 - 17:08
o 8:30 przyjechaliśmy na miejsce, nakręciłem około 4 minuty, o 10:00 była odprawa, nie byłem pewien czy nagrywanie jest aktywne, zapytałem kolegi, powiedział, że bateria pusta miga. Zdjąłem, faktycznie, ale myślałem, że to tylko wskaźnik. Do godziny 11, nagrałem kilka 2-3 minutowych akcji. Koło 11 kamera podczas kręcenia piknęła kilka razy i to był koniec na dziś.
Napisano 25 styczeń 2015 - 17:13
Może kamera była włączona przez przypadek i to zeżarło tyle baterii?
Miałeś ją naładowaną do pełna? Moje gopro czasem wskazuje full baterię po krótkim ładowaniu (lub jak leży przez dłuższy czas nie używana) i po chwili robi niespodziankę i kreski znikają w błyskawicznym tempie.
Sprawdź sobie to na sucho w domu, naładuj do pełna, odpal te same parametry i sprawdź ile da radę nagrać. Jeśli sytuacja się powtórzy to próbuj reklamować
Napisano 25 styczeń 2015 - 17:36
Moze miales włączone wifi to zjada prądu niesamowite ilości a pozatym kręcenie w 60fps mija się z sensem zwolnienia za duzego nie zrobisz i wiecej prądu zjada, kręć w 24 klatkach chyba ze chcesz zwalniac to wtedy 120 fps i jest bajer niesamowity ale wtedy baterie połyka moment kup sobie dodatkowe baterie no i bacpaca bez tego dupa, ja mam 4 baterie i bacpaca na caly dzień spokojniej wystarczy no i zajebistą kartę sam się o tym przekonałem muszę swoją wymienić
Coś takiego można zrobić z H4B silver tego nie potrafi
Coś takiego można zrobić z H4B silver tego nie potrafi
Napisano 25 styczeń 2015 - 18:19
To po co kręcić w 60fps wystarczy 24 fps, a beterii i tak kilka sztuk musisz mieć, ja mam 4 plus bacpac cały dzień zabawy wystarczy spokojnie
Powyłączaj dźwięki, ledy, wifi wtedy troche popracuje ok 1,5-2 godz przy 24fps spokojnie, co nie zmienia faktu że musisz mieć kilka szt baterii
Powyłączaj dźwięki, ledy, wifi wtedy troche popracuje ok 1,5-2 godz przy 24fps spokojnie, co nie zmienia faktu że musisz mieć kilka szt baterii
Napisano 25 styczeń 2015 - 20:12
Filmy robie głównie dla zajawki, zależało mi na 1080/120fps i ja jestem zadowolony i pies bo gra główne role, oskarowe prawie
Grzać to się grzeje przeokrótnie, ja swoją oddałem na serwis bo się wylączała z przegrzania, zaraz przyjdzie nowa
No, niestety grzać to się będzie, 120 fps wymaga poświęceń
PS. Masz bardzo fajną Beze, Golden Retriever ?
Napisano 25 styczeń 2015 - 20:16
Prawie goldenNo, niestety grzać to się będzie, 120 fps wymaga poświęceń
PS. Masz bardzo fajną Beze, Golden Retriever ?
W niektorych rozdzielczosciach i fps jest ten sam czas np 1080/120 i np 720/60 może być ten sam czas niekoniecznie te rozdzielczości ale tak z niektórymi jest
Wróć do GoPro Hero4 · Następny nieczytany temat →