Witam wszystkich !
Dużymi krokami zblizam się do zakupu kamery wyżej wymienionej. Dużo czytałem na jej temat na tym forum, wiele opini było bardzo pomocnych. Lecz pozostało w mojej głowie kilka wątpliwości na temat akcesorów oraz drogi ich zakupu.
Ze względu na cene kamery chciałbym mieć pewność ze bedzie z nią wszystko w porzadku i w razie jakiej kolwiek usterki bede mogl ja bez problemu oddac na gwarancje. Mieszkam na stałe w UK więc zastanawiałem sie zeby kamere zamowic ze strony producenta lecz pózniej stwierdziłem ze wolalbym miec bezposredni konkat ze sprzedawca wiec w razie jakiegos problemu moge isc z kamera i opisac mu moj problem.. nie bede musial sie bawic w jakies wysylki do producenta itp. wiec wybralem sklep typu Media Markt i bede mogl tam dokupic dodadkowa gwarancje. Ktora opcja jest bardziej pewniejsza wedlug was ?
Teraz sprawa akcesoriów.
Ze strony producenta wybrałem takie:
A tutaj szukałem zamienników na sklepach internetowych typu eBay lub Amazon i ze wzgledu na cene wybrałem kilka rzeczy z Amazonu:
I teraz moich kilka pytan. Czy ktos z was miał wczesniej kontakt z zamiennikami z tych firm ? Np jak wygląda praca nie oryginalnej baterii ? Czy lepiej zainwestować w oryginał ?
Czekam na wasze opinie te lepsze i gorsze
Jeżeli macie jakies pomysly na inne akcesoria smiało piszcie
Dzięki wielkie za pomoc