Hej
Mam nadzieję, że to nie będzie kolejny temat "Mam pincet złotych, co kupić?", bo tych już pewnie macie dość. Mój case jest trochę bardziej złożony, ale uprzedzam Was od razu - nie planuję kupna GoPro. Dlaczego? Przede wszystkim mnie nie stać na te wyższe modele, a uważam że inni producenci mają potencjał żeby rywalizować (a nawet bić na głowę) te low-end'owe GoPro. Do rzeczy, mój case wypunktowany poniżej:
1. Planuję używać kamerki w biegu - dokładnie w trakcie treningów biegowych. To ma być jej przeznaczenie nr. 1. Zależy mi jednak, aby dźwiek rozmów pomiędzy "aktorami" był wyraźny i słyszalny. Tutaj zatem przyda się możliwość dołączenia mikrofonu zewnętrznego (i tu pytanie do Was: czy rzeczywiście jest to niezbędne?).
2. Budżet, którym dysponuję to 900zł maksimum. Chodzi o cały zestaw czyli kamerkę z akcesoriami (głownie monopad, ew. mikrofon zew., dodatkowa bateria, karta pamięci).
3. Przeglądałem, czytałem, szukałem, oglądałem. Manty, tracery, sjcam, sony itp. Byłem bliski kupna SJCAM 4000 WiFi, ale ta nie ma możliwości wpięcia mikrofonu. Aktualnie jestem na etapie tego cuda: , ale tutaj jest już dość istotna różnica cenowa. Poza tym AEE nie ma wifi, co uważam za fajny gadżet. Czy AEE bije czymś na głowię sjcam?
4. Filmiki, które planuję mają mieć podobny charakter co na przykład ten: . Oczywiście nie obraziłbym się gdyby moje filmy były lepsze jakościowo .
Będę oczywiście wdzięczny za wszystkie sugestie, uwagi, hejt i pomoc.
Pozdrawiam
Filip