Skocz do zawartości

"); //]]>
Zdjęcie

Kamerka do 450zł - kompletny amator

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

kamcio100

kamcio100

Newbie

• Użytkownik
  • 5 postów

Siemka, zarejestrowałem się tutaj ponieważ postanowiłem sobie zakupić kamerkę sportową do 450zł. Ogólnie nie znam się nic na tym, ani nie jestem w temacie, a jest troszke tego.

Zastosowanie to treningi piłkarskie (opaska na głowe) i ogólnie do wszystkiego do czego sie da.

Chciałbym wiedzieć czy jest wgl możliwość kupienia czegoś w miarę dobrego do tej kwoty ? Widziałem jakieś SJ4000 ale nie wiem czy to dobry wybór, były też podróbki więc na to też musze uważać. Szukałem forum jakiegoś odpowiedniego i trafiłem tutaj, więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże w wyborze ;)

Z góry dzięki ;)

skiper83

skiper83

Ekspert

• Użytkownik
    • PipPip
    • 663 postów
    • Miejscowość:Lubuskie
    • Kamera: GoPro 3 Silver & Phantom ??
    • Karta pamięci: 2x SanDisk 16GB (10)
    A na forum teraz musisz użyć opcji szukaj bo wielu pytało o kamery do 500 zł więc już się dowiesz więcej

Bartek vel skyrunnerdji.blogspot.com nadaję z Xperia Z2

kamcio100

kamcio100

Newbie

• Użytkownik
    • 5 postów

no do 500zł, ale u mnie max to 450zł. Widziałem pare tematów tak jak mówisz, i przeważa model SJ 4000 więc sądze że tego mógłbym wybrać, lecz chciałbym jeszcze znać opinię innych. I gdzie najlepiej taką kamerke kupić, ponieważ widziałem że ludzie przestrzegają przed podrubkami bo jest ich dużó.

jacqu1916

jacqu1916

I'm a Pro!

• Moderator
      • PipPipPipPip
      • 2359 postów
      • Miejscowość:Warszawa
      • Kamera: H3+B, H4B x 2
      • Karta pamięci: Samsung Pro 64GB x 2

stary nie masz 50pln a pchasz się w kamery sportowe ?

kamera to nie wszystko, musisz dokupić kartę, akcesoria itp a to już przewyższa wartość kamery, z drugiej strony lepiej dołożyć i kupić coś normalnego, następny szukający oszczędności, bez kultury 

• Lukasz lubi to

facebook_icon30x30.jpg

social-instagram-30x30.png

youtube-icon-30x30.png

kamcio100

kamcio100

Newbie

• Użytkownik
      • 5 postów

No to po to zakładam ten temat żeby sie czegoś dowiedzieć na ten temat ... Skąd mam wiedzieć ile i jakie są kamery ?! z tego co widziałem to SJ4000 ma od cholery akcesorjów, karte też mam 32GB ... Ale nie no lepiej zgnoić i dobra. Spoko to temat do zamknięcia. Sobie coś poszukam bo widze że na odpowiednim forum już zapytać nie można. Pozdro ;)

Lukasz

Lukasz

Użytkownik

• Użytkownik
        • 88 postów
        • Miejscowość:k.Kraków
        • Kamera: GoPro Hero 3+ Black
        • Karta pamięci: SanDisk Extreme 64GB

Za ok. 500 złotych możesz kupić: 
        -GoPro HERO 2014, kumpel ją ma i jest bardzo zadowolony. Możesz nagrywać w 60 fps 720p, a jakość obrazu jak za tą cenę jest na prawdę fajna. Możesz poszukać na forum surowych plików i samemu ocenić. (Jeśli zdecydujesz się na GoPro to TYLKO z polskiej dystrybucji!)
        -Sony Action Cam AS-15, AS-30. Miałem okazję używać AS-15 kilka razy i jest całkiem niezła. Rok temu widziałem nową za 110€ w niemieckim MM, więc teraz możesz kupić ją sporo poniżej wyznaczonego budżetu i zostanie Ci jeszcze trochę na akcesoria. 
        -SJ4000 nie wiem zbyt wiele na jej temat, ale na forum pisali o niej kilka razy, więc możesz poczytać. :)

Ogólnie to jeśli zależy Ci na jakości obrazu to bierz HERO 2014. Jeśli chcesz za 450 zł mieć kamerę i jakieś mocowania to wybrałbym Sony. (Moja subiektywna opinia) ;)

Poprzeglądaj forum, a na pewno znajdziesz coś dla siebie. :)

• kamcio100 lubi to

jacqu1916

jacqu1916

I'm a Pro!

• Moderator
        • PipPipPipPip
        • 2359 postów

można pytać ale najpierw trzeba się przedstawić w odpowiednim dziale, oraz poszukać na forum i poczytać o kamerach, ale po co to robić jak można założyć temat i czekać aż ktoś powie Ci co masz robić i co kupić

nie spinaj się tylko czytaj i zweryfikuj budżet 

facebook_icon30x30.jpg

youtube-icon-30x30.png

Lukasz

Lukasz

Użytkownik

• Użytkownik
        • 88 postów

No to po to zakładam ten temat żeby sie czegoś dowiedzieć na ten temat ... Skąd mam wiedzieć ile i jakie są kamery ?! z tego co widziałem to SJ4000 ma od cholery akcesorjów, karte też mam 32GB ... Ale nie no lepiej zgnoić i dobra. Spoko to temat do zamknięcia. Sobie coś poszukam bo widze że na odpowiednim forum już zapytać nie można. Pozdro ;)

Ja zanim dodałem pierwszą odpowiedź, pytanie czy post na forum siedziałem i czytałem większość postów na forum przez ponad tydzień. ;)

• jacqu1916 lubi to

kamcio100

kamcio100

Newbie

• Użytkownik
        • 5 postów

Nooo i drogi ,,MODERATORZE" Lukasz dał fajną opinię co i jak... Dobra może sie spinam troche bo jeszcze godzina do gońca roboty, jeść sie chce, a snicersa nie ma ;)

Ale tak czy siak Lukasz fajnie napisał. Zobacze tą Sony, co o niej piszczy internet.. Poza tym kurcze, nie chce wydawać aż pożądnej kasy , jak nie wiem czy się sprawdzi wgl w moich rękach ta kamera, bo równie dobrze może być tak że po paru razach pójdzie do piwnicy.

Wiesz (a może NIE) jak jest.. Ooo kupie sobie taką fajną kamerke, będe jej używał na treningach, będzie faza... Ooo impreza ze znajomymi kupie sobie mono (coś tam.. to do selfie ) , albo pojade na wakacje nad wode i będe miał kamerke....  Miesiąc potem.. na c*** ja ją kupowałem, więc nie wiem jak będzie, bo akurat mi sie spodoba i wtedy jak będzie mi mało to coś droższego popatrze.

PS: Lukas AS - 15 jest za ok 750zł ...

jacqu1916

jacqu1916

I'm a Pro!

• Moderator
          • PipPipPipPip
          • 2359 postów

no i drogi użytkowniku zacznij czytać a nie wymagać od nas cudów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pooglądaj sobie filmy na yt dotyczące różnych kamer i co można z nich zrobić, wyciągnij wniosek czy ci to potrzebne lub nie

ja tak zrobiłem i stwierdziłem że chcę GoPro mam już dwie i jestem zachwycony, biorę ją na każde wakacje i każdy koncert na treningi, wszędzie nawet mój pies jest zadowolony jak może pobiegać z kamerą, więc czytaj oglądaj i wyciągaj wnioski ale nie oczekuj cudów od nas

masz link, jest tam wszystko co musisz wiedzieć o kamerach gopro 

Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 25 luty 2015 - 14:08

• kamcio100 lubi to

facebook_icon30x30.jpg

youtube-icon-30x30.png

kamcio100

kamcio100

Newbie

• Użytkownik
          • 5 postów

Ok dzięki. Czyli może tą GoPro sie zainteresuje, jakąś używaną spróbuje dorwać.

jacqu1916

jacqu1916

I'm a Pro!

• Moderator
            • PipPipPipPip
            • 2359 postów

nie polecam, kupuj tylko z polskiej dystrybucji jest to nowy model więc z używkami będzie problem 

twoje pieniądze i sam wiesz co z nimi zrobić 

Użytkownik jacqu1916 edytował ten post 25 luty 2015 - 14:17

facebook_icon30x30.jpg

youtube-icon-30x30.png

Lukasz

Lukasz

Użytkownik

• Użytkownik
            • 88 postów

Co do Soniaków to nie znam ich dokładnych cen w PL. Tak jak mówiłem, tamta była w Niemczech.
            Poszukaj w sieci polskiego forum Sony Action Cam. Przed chwilą zerknąłem na 2 już nie aktualne posty dotyczące sprzedaży używanych AS15 i jedna była za 500 zł, a druga za 550. ;)

frytas

frytas

Newbie

• Użytkownik
            • 17 postów
            • Miejscowość:Głogów
            • Kamera: sony as-20
            As15 jest juz stare za ta cene bym bral as 20. Posiadam i polecam druga ktora sie bawilem to hama ego lic jeszcze tansza mniej znana a moim zdaniem idealna na poczatek. Na yt jest sporo filmow. Wymienilem 2 moje typy jak za ta cene. Poczytaj poogladaj i kupuj. Bedzie pan zadowolony w gopro placi sie krocie za marke pozdro

Wróć do Co kupić ? · Następny nieczytany temat →